Любомльська книгарня святкує першу річницю

15 Липня 2016, 09:40
3129

Сьогодні, 15 липня виповнюється рік, як у Любомлі гостинно відчинив двері «Дім книги». Засновником цього вкрай необхідного закладу для нашого району є підприємець із м. Рівне Ганна Кривіцька.

Чи потрібна така книгозбірня в райцентрі? На це відповідь однозначна. Адже та маленька кімната з книгами, що на вулиці 1-го Травня, не задовольняла запитів любителів читання.

«Дім книги» – сучасна книгозбірня. У нас є книги для дошкільних навчальних закладів, посібники, довідники, хрестоматії та словники для шкіл різних ступенів, зарубіжна і сучасна проза, фентезі. Видання з психології, медицини, музики, кулінарії, садівництва, городництва, матері і дитини, політики, – проводить міні-екскурсію завідувач магазином Людмила Вознюк. – Окремо виділені жіночі романи та детективи, відділ наочності для шкіл (альбоми, карти, роздатковий матеріал, таблиці)».

Найбільшим попитом користуються книги письменника Мирослава Дочинця, зокрема: «Многії літа. Благії літа», «Горянин», «Лис». Вартують від 40 гривень, але читаються на одному подиху. Не залежуються на полицях книги нашого земляка із села Згорани Володимира Лиса: «Століття Якова», «Соло для Соломії», «Країна гіркої ніжності».

«Щоденно обслуговуємо 25-30 покупців. Можливо, не завжди є необхідні книги, тоді ми замовляємо і протягом двох тижнів вони надходять.

До речі, у нас ціни на канцтовари, в середньому, прирівняні до ринкових. До 1 вересня проводимо знижки на 10 відсотків», – розповідає Людмила Іванівна.


Для того, щоб книга стала джерелом знань, другом для людини у час розквіту комп’ютерних технологій, потрібно її більше рекламувати. Найперше, це проведення презентацій книг і, по-друге, оформлення різного роду виставок – рекламних, нової літератури, творів письменників рідного краю, творів конкретного митця тощо. Сподіваємося, що в «Домі книги» це все попереду.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024