У Машеві на славу відгуляли День села

14 Липня 2016, 10:07
1976

Велелюдно було на подвір’ї Машівської школи, де з нагоди свята зібралися місцеві жителі і вихідці з села, які проживають у різних куточках району та області.

Йдеться на сайті Любомльської райдержадміністрації.

Кожен охочий міг взяти участь у лотереї, де розігрувалися різноманітні призи. Поряд зі сценою шанувальники рукоділля мали нагоду оглянути виставку робіт місцевих майстринь.

Під час урочистої частини жителів та гостей свята привітали голова райдержадміністрації Микола Пархомук, Машівський сільський голова Наталія Сахарук та настоятель місцевого храму отець Олег.

За багаторічну працю в освітній галузі району, вагомий внесок у навчання та виховання підростаючого покоління Микола Олександрович вручив грамоту райдержадміністрації та районної ради і подарунок заступнику директора місцевої школи Ніні Вигурі.

Також жителів села було нагороджено подяками від сільської ради за активну громадянську позицію, участь у благоустрої рідного села, вирішенні соціальних проблем громади.

Під час концертної програми, свої таланти глядачам демонстрували місцеві аматори сцени. Завітали на свято й очільники з інших сільрад району. Так, Полапівський сільський голова Володимир Богачевський виступив перед глядачами з гуморескою, а його колега з Вишнева Віктор Сущик привіз із собою художній колектив, з яким виступив разом на сцені.

Згадали цього дня і про тих жителів Машева, хто захищав і захищає нині цілісність нашої держави на Сході. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять Сергія Кушніра, який одним із перших жителів нашого району загинув два роки тому на фронтах неоголошеної війни. Не забули і про подружжя Василя Яковича та Марії Адамівни Богушів, які вже багато років живуть у парі; найстаршу жительку села — 89-річну Ольгу Микитівну Максимук; наймолодшу сімейну пару Миколу і Руслану Сущиків, а також їхню донечку Олю, яка є наймолодшою мешканкою; машівських приймаків, які у різні роки оселилися тут. Віддали шану й багатодітним родинам. До речі, їх у селі налічується 33, а проживає тут 18 жінок, удостоєних почесного звання «Мати-героїня».

Закінчився святковий марафон у Машеві молодіжною розважальною програмою.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром