В Олеську відбулися народні гуляння

13 Липня 2016, 09:42
2233

На християнське православне свято апостолів Петра та Павла, 12-го липня, народні гуляння до Дня села відбулися в Олеську.

Повідомляє інформаційний сайт Прибужжя КОРДОН.

Найцікавіше те, що свято розпочалось із гумористичного інсценування сварки між двома кумами, які, нібито, посперечались через День села: одна наполягала кинути усю роботу й бігти на святкування, а інша все ніяк не могла ту роботу залишити. У результаті – обидві подались гуляти та веселитись на святі Дня села. Цей виступ розвеселив гостей, що й дало гарний початок народним гулянням у Олеську.

Сільський голова Олеська Андрій Ягодинець привітав односельчан та побажав мирного неба над головою, усіх благ для кожного. Сільський голова зазначив, що День Олеська – це свято кожного жителя села, тому подякував усім, хто допоміг його організувати.


Передав вітання та подарунки від народного депутата Ігоря Гузя його помічник Андрій Бокоч. Крім того, помічник нардепа вручив подяки та грошові заохочення для сільського голови Андрія Ягодинця та завклубу села Надії Марчук.



1

Ганна Сачук, заступник голови районної ради, також привітала жителів Олеська, побажала подальшого розвитку села та вручила сільському голові Андрію Ягодинцю від Любомльської райради та Любомльської райдержадміністрації подяку та подарунок.


Веселили гостей своїми виступами колектив місцевого сільського клубу та народний аматорський ансамбль “Любава” Любомльського РБК.


Також на святі, як то кажуть, столи гнулись від смакоти, яку вміло готували місцеві господині. Пізніше усі мали можливість скуштувати смачні страви та сказати, хто ж найкраща та більш уміла господиня.






Порадувало те, що на такий захід зібралось чимало жителів села: тут гуляли від малого до старого.




 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024