Медики швидкої допомоги врятували мешканця Любомльщини, у якого трапився інфаркт

05 Листопада 2018, 18:50
У 49-річного чоловіка стався інфаркт 3177
У 49-річного чоловіка стався інфаркт

Аби не втратити дорогоцінний час, назустріч фельдшерській бригаді екстреної медичної допомоги виїхала лікарська бригада Ковельського відділення ЕМД.

Про це повідомляється на сторінці Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Фейсбук.

До центральної оперативної диспетчерської надійшов виклик із Любомльського району, в якому 49-річний чоловік скаржився на гострий біль за грудиною. За 10 хвилин бригада ЕМД прибула на місце виклику. Провівши об’єктивний огляд пацієнта та ЕКГ-дослідження було встановлено діагноз «Гострий інфаркт міокарду з елевацією сегмента ST».

Фельдшерська бригада на місці виклику надала пацієнту необхідну медичну допомогу та розпочала його транспортування до реперфузійного центру .

У зв’язку з тим, що відстань до Луцької міської клінічної лікарні, де знаходиться реперфузійний центр, складала понад 122 кілометрів, хворому запропонували ввести лікарський препарат «Металізе», який розчиняє причину інфаркту міокарду – тромб у коронарній артерії. Аби не втратити дорогоцінний час, назустріч фельдшерській бригаді ЕМД виїхала лікарська бригада Ковельського відділення ЕМД.

Бригади ЕМД зустрілися в районі села Годовичі і в кареті швидкої успішно провели тромболізис. За кілька хвилин після маніпуляції транспортування продовжили. Пацієнта госпіталізовано у реперфузійний центр, де йому проведено коронографію і стентування – процедуру механічного усунення перешкоди (тромбу і атеросклеротичної бляшки) в судині з допомогою каркаса (стента), метою якої є відновлення кровопостачання серця.

1

Коментарі
10 Листопада 2018, 21:13
Досягнення звичайно. А скільки людей покалічили і не врятували??
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром