Любомльські казначеї долучилися до оформлення вишиваної карти «Волинь моя»

03 Листопада 2018, 15:42
Вишивана карта «Волинь моя» 2268
Вишивана карта «Волинь моя»

Працівники Управління Державної казначейської служби України у Любомльському районі Волинської області долучились до акції оформлення вишиваної карти «Волинь моя».

Головна умова – це вишивання карти тільки працівниками органів Казначейства. Кожне районне управління повинно відтворити орнаментні узори, що символізують етнічні, промислові, культурні особливості свого району, – повідомляють в управлінні.

З 24 вересня мандрує карта по Волинській області, від району до району. 25 жовтня начальник Управління Державної казначейської служби України у Любомльському районі Волинської області Лідія Дубина прийняла карту від Шацьких колег.

Головний спеціаліст відділу надходжень та видатків Ірина Гусєва та головний спеціаліст – юрисконсульт Ольга Самолюк відобразили на полотні герб Любомльського району.

За основу взяли силует сторожової вежі, яка стояла в місті Угровську на Бугом у XIII столітті. Вежа характеризує Любомльщину як прикордонний район.

Її білий колір символізує чистоту і непорочність, а розміщений на фоні щит червоного кольору означає хоробрість та гарячу любов до своєї землі. Наявність білого Волинського хреста у верхньому куті, як символу християнства і герба Волині, свідчить про належність Любомльщини до Волинської землі.

Нині вишивана карта Волинської області продовжує далі – її передали до Ковельського управління Казначейства.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024