Децентралізаційні здобутки Любомльської ОТГ потрапили до «Книги успіхів»

02 Листопада 2018, 13:00
«Книга успіхів». 2718
«Книга успіхів».

Історії успіху чотирьох ОТГ із Волині стали прикладом для інших.

Про це повідомляє Волинське регіональне відділення Асоціації міст України.

Децентралізаційні здобутки Княгининівської, Любомльської, Шацької та Копачівської ОТГ потрапили до чергової «Книги успіхів». Це квартальна збірка за ІІІ квартал 2018 року. Видання здійснене в рамках Проекту ПУЛЬС, який Асоціація міст України реалізує за підтримки USAID.

У цьому випуску Книги успіхів опубліковано понад 80 історій, які демонструють позитивний вплив децентралізації на життя громад. Книга успіхів – це короткі історії про те, як децентралізація впливає на життя громад. Видання – збірка історій успіхів громад, які стали результатом реформ з децентралізації повноважень і фінансів, об’єднання територіальних громад, та ілюструють механізми ефективного використання місцевих бюджетів і залучення ресурсів для розвитку інфраструктури. Збірка стане мотивуючим інструментом для комунікації на тему децентралізації та буде корисною практикам місцевого самоврядування, представникам громад, які лише приймають рішення про об’єднання, медіа-спільноті та усім зацікавленим у темі реформування місцевого самоврядування.

Так, у книзі Любомльська ОТГ згадується як громада, в якій почав працювати міськрайонний ЦНАП, що надає 74 адміністративні послуги.

Читайте також: У Любомлі відкрили унікальний міськрайонний ЦНАП

Вартість проекту становить 1,162 млн грн, з яких 862 тис. грн – кошти міжнародної технічної допомоги (проект ЄС), 200 тис. грн – співфінансування з міського бюджету, 100 тис. грн – районного бюджету. За ці гроші було виконано будівельні роботи, придбано комп’ютерну техніку та телефони, систему безпеки, електронну систему керування чергою та інше.

Громада профінансувала будівництво котельні та системи опалення вартістю 1,26 млн грн. Також на суму 460 тис. грн було придбано меблі, систему відеонагляду, обладнання для звукозапису розмов адміністраторів ЦНАП із заявниками.

Читайте також: Експерти проаналізували бюджети об’єднаних громад Любомльщини

«Любомльська ОТГ: як громада прожила перші 100 днів на власному бюджеті».

У Любомльській ОТГ інвесторів залучають відеопрезентацією

Любомльська ОТГ придбала автогрейдер для потреб громади

Громада з Любомльщини ввійшла у трійку найбагатших на Волині

Коментарі
02 Листопада 2018, 18:42
А якими успіхами пишатись що лікари без зарплат а почапська і зачернецка до любомля прилипили як піздоприлепи їм було краще до лукова. Якийсь папірець зробити чи ще щось то у них день втрачений і їм у дома праці своєї вистачає по господарству а до любомля з чорноплес чи зачернеччя не бігають як при любомлі
03 Листопада 2018, 10:35
Лікарям платить заробітну плату Держава а не Любомль баран ти безмозглий.А на рахунок довідок нікуди непотрібно буде їхати і зараз неїздять в кожній сільській раді є представник від Любомльського ЦНАПу який видає довідки на місті
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром