Чи дочекаються любомльчани нової спортивної школи та сучасного міні-стадіону?

06 Липня 2016, 18:45
1701

Голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик надіслав комісію з вивчення стану реалізації державної політики у сфері фізичної культури й спорту та попросив її вивчити ситуацію, пов’язану із розвитком спорту в Любомльському та Шацькому районах.

Повідомляє інформаційний сайт Прибужжя  "КОРДОН".

Зустріч із гостями з області відбулась у понеділок, 4-го липня, спочатку у Любомлі, а потім у Шацьку. Голова Любомльської райдержадміністрації Микола Пархомук разом із делегацією провів нараду щодо ситуації зі спорту у місті. На нараді також був Роман Ющук, міський голова Любомля.

До складу комісії входили: Ігор Дмитришин, голова комісії, начальник відділу культури та спорту Волинської ОДА, Володимир Новосад, директор обласного центру здоровя “Спорт для всіх”,Володимир Рудюк, президент Федерації легкої атлетики Волинської області та Петро Чикида, заступник директора з навчально-тренувальної роботи обласної школи вищої спортивної майстерності.

Гості відвідали Любомльську дитячо-юнацьку спортивну школу та обговорили із директором школи Олегом Максимовичем та тренером із дзюдо Олексієм Чунем функціонування спортивної школи, оскільки існує реальна проблема із приміщенням теперішньої спортшколи.

Усім відомо, що вихованці ДЮСШ займаються у приміщенні пам’ятки архітектури державного значення – Палаці Браницьких. Тому зараз гостро постає питання про будівництво нової спортивної школи у місті. Є ймовірність, що приміщення заводу “Світязь” може стати основою нової спортшколи.

У міському бюджеті передбачили кошти у розмірі 500 тисяч гривень на будівництво міні-стадіону, який теж мають підтримати колеги із Луцька. Щодо придбання приміщення під спортивну школу теж передбачили 800 тисяч гривень, і на розробку кошторисно-проектної документації – 200 тисяч гривень. Тому нині є реальна можливість отримати кошти з обласного бюджету для підтримки перспективного будівництва нової спортивної школи та нового спортмайданчика у місті.

Комісія рекомендуватиме голові ОДА Володимиру Гунчику підтримати ідеї Любомльської міської ради щодо будівництва спортивної школи, нового міні-стадіону та розвитку спорту у місті загалом.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром