У Любомлі можна придбати вакцини від грипу

22 Жовтня 2018, 13:52
Де волиняни можуть придбати вакцини від грипу 1920
Де волиняни можуть придбати вакцини від грипу

Вакцини від грипу на Волинь надійшли і розподілені в роздрібній мережі.

Усі процедури уже завершили і препарати можна придбати в аптеках. Про це повідомив директор державного виробничо-торгового підприємства «Волиньфармпостач» Михайло Півнюк.

У Луцьку вакцина є в шести аптеках мережі за адресами:

  • проспект Волі, 3 та 66;
  • вулиця Львівська, 61;
  • Лесі Українки, 65;
  • Гордіюк, 39;
  • Конякіна, 14.

Також вакцини достпуні в аптеці центральної районної лікарні Луцького району (с. Липини), аптеках «Волиньфармпостачу» у Рожищі, Ковелі, Берестечку, Горохові, Нововолинську, Володимирі-Волинському, Цумані, Камені-Каширському, Любомлі.

Перша партія  – це тисяча доз вакцин «Ваксігрип тетра» виробництва компанії «Санофі Пастер» (містить 2 штами вірусу А та 2 штами вірусу Б) та «Джисі Флю», що містить три штами – 2 вірусу А і один - В.

Ціна дози «Ваксігрипу» – 290 гривень.

«Джисі Флю» – 190 грн, бо цей препарат має задекларовану ціну. Її замовляли, переважно, організації бюджетного фінансування для необхідних циклів щеплень, – розповів Михайло Півнюк.

Загалом в Україну завезуть близько 350 тисяч доз, – повідомляють на сайті Міністерства охорони здоров’я України. Зі слів Михайла Півнюка, перша партія на рівні держави становить приблизно 68-69 тисяч доз.

За минулий тижденьна грип та ГРВІ захворіли 153 тисячі українців. Циркуляцію вірусів грипу не підтверджено лабораторно, тож саме час вакцинуватись проти грипу, щоб захиститися впродовж усього епідеміологічного сезону.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024