З початку року на водоймах області потонуло 28 громадян, у тому числі одна дитина

04 Липня 2016, 19:59
1416

Управління ДСНС у Волинській області повідомляє, що протягом останнього тижня зареєстровано 7 трагічних випадків загибелі людей на водоймах. Всі випадки трапилися на стихійних пляжах, у місцях, невизначених та необладнаних для масового відпочинку.

Рятувальники наголошують, що безпечніше відпочивати на воді у світлу пору доби. Купатися дозволяється в спокійну безвітряну погоду при температурі води не менше +18ºС. Варто уникати води із швидкою течією. Не можна купатися у стані алкогольного сп’яніння. Коли не впевнені у своїх силах, ніколи не плавайте наодинці. Не пірнайте у незнайомому місці з берега, гірки, дерева.

Слідкуйте під час відпочинку за дітьми: їхня поведінка у воді не передбачувана, не дозволяйте їм плавати на човнах чи надувних матрацах без нагляду дорослих.

Утримуйтеся від далеких запливів: переохолодження – головна причина трагічних випадків. До плавок потрібно прикріпляти шпильку, якщо ви далеко запливете від берега і судома зведе руку чи ногу, укол шпилькою допоможе відновити еластичність м’язів.

Будьте дуже обережні під час відпочинку на воді, щоб він був для вас і ваших дітей безпечним, і не забувайте дотримуватися порад рятувальників!


 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024