З 4 липня по 2 серпня Польща призупиняє малий прикордонний рух між Україною

03 Липня 2016, 17:29
1766

Українські та польські митники спільно узгодили свої дії щодо перетину кордону українських громадян, які мають транспортні засоби на іноземній реєстрації під час призупинення малого прикордонного руху.

Про це у коментарі IA ZIK повідомив начальник Львівської митниці ДФС Левко Прокіпчук.

За його словами, на час призупинення Польщею малого прикордонного руху для українців, людей, які мають транспортні засоби на іноземних реєстраціях і протягом п’яти днів повинні перетинати кордон, оформлятимуть українські митники, а поляки просто відправлятимуть назад.

«У нас була зустріч із польськими колегами, де ми обговорювали, як це відіб’ється на громадянах України, в тому числі і тих, які мають транспортні засоби на іноземній реєстрації. Було досягнуто згоди, що люди будуть приїжджати до пункту пропуску, українські митники будуть їх оформляти, а поляки повертатимуть назад. І це тільки в тому випадку, коли громадяни не мають візи. Адже можна одночасно мати документи на малий прикордонний рух і паспорт з візою», – пояснив начальник Львівської митниці.

Також очікують суттєве зменшення кількості подорожуючих (осіб, які перетинають кордон). Оскільки значна частина людей, які перетинали кордон, були з угодою про малий прикордонний рух.

«Точно сказати не можна, яка це кількість людей. Я думаю, понад 50% осіб перетинають кордон за угодою про малий прикордонний рух», – зазначив Левко Прокіпчук.

Причиною призупинення польська сторона назвала проведення саміту НАТО, а також проведення світових днів молоді у Кракові, які триватимуть до 2 серпня. Відповідно період заборони триватиме від 4 липня до 2 серпня

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024