На «Ягодині» вилучили граб і дуб, що везли у Німеччину

19 Жовтня 2018, 17:05
На «Ягодині» вилучили граб і дуб, що везли у Німеччину 1926
На «Ягодині» вилучили граб і дуб, що везли у Німеччину

69 кубометрів колотих полін, оцінені експортерами у майже 154 тисячі гривень, перевозили двома транспортними засобами рівненський та житомирський фізичні особи-підприємці.

У пакетах документів, поданих до митного оформлення, містились Сертифікати про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів листяних порід дерев: дуб, граб, береза, – інформує прес-служба Волинської митниці ДФС.

Відсутність у вантажі березових дров викликала сумнів щодо фактичного, а не задекларованого походження цих матеріалів. До перевірки митники залучили фахівця Любомльського лісового господарства. Його математичні розрахунки довели: із зазначених у Сертифікаті фізичних об’ємів лісоматеріалу неможливо виготовити подану до митного оформлення кількість дров.

Такі дії підприємців кваліфікуються Митним Кодексом України як приховування від митного контролю шляхом подання органу доходів і зборів недостовірних відомостей.

Згідно зі статтею 483 МКУ, вони тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості предмету правопорушення з його конфіскацією. Тож дрова тимчасово вилучені на склад митниці до прийняття судом остаточного рішення у справі про порушення митних правил.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024