Натхнення до малювання черпає з природи

18 Березня 2018, 11:52
5439

Густі чорняві коси, блакитні очі та широка посмішка — саме такою запам’ятовується з першого погляду Наталія Стригунова, учениця дев’ятого класу Хворостівської школи. Та виявилося, що дівчина наділена не лише чарівною вродою, а й володіє творчими здібностями, які вражають.

Наталка почала малювати ще змалечку. З усмішкою згадує, як батьки купували їй альбоми та олівці, проте тоді навіть не думала, що звичайне захоплення може перерости в професійне заняття.

Читайте також: «Працівниця Любомльського будинку культури із круп і насіння творить картини».

«Малювати картини для мене не просто хобі, це те, чим я живу. З пензлем і фарбами працюю шість років. Ще на початках просила матусю, аби вона записала мене до відомої художниці Валентини Михальської, яка проживає у нашому селі. Та через свою зайнятість у школі, вона в мене учитель, мама ніяк не могла цього зробити. Моє бажання від цього не зникло.

Я ходила у другий клас і часу в мене було вдосталь, тому вирішила сама зайти до Валентини Михайлівни після уроків і домовитися про заняття. Коли мама повернулася з роботи, просто повідомила їй, що ходитиму на додаткові уроки малювання», – розповідає Наталя.

Вагомий внесок у розвиток дівчинки вклала і перша вчителька — Оксана Миколаївна, яка вчила робити дебютні, ще не сміливі кроки у відображенні навколишнього світу на папері, а потім – керівник художнього гуртка Руслана Миколаївна.

«З Русланою Миколаївною ми були подругами. Завдяки її професійних підказок я намалювала багато картин, частину з них – на конкурси. Зараз мої роботи прикрашають нашу школу», – продовжує розповідь юна художниця.

2

1

Три роки Валентина Михальська навчала Наталку майстерності та тонкощів у роботі з аквареллю, але через погане самопочуття не змогла далі продовжувати уроки. Невдовзі дівчина дізналася, що в Любомлі є талановита вчителька Наталія Блонська, яка працює у цьому ж напрямі.

«Пам’ятаю нашу першу зустріч. Це було восени, на канікулах. Як тільки відчинила двері і побачила картини на стінах — була вражена, адже раніше я малювала лише акварельними фарбами, а у Наталії Леонідівни запах олійних зустрічав ще з порога її оселі. Ось уже третій рік відвідую заняття.

Часто перед художнім процесом ми слухаємо розповіді про великих митців та переглядаємо їх картини, а налаштуватися на роботу допомагає класична музика».

Найбільше юна художниця полюбляє зображувати природу, творить пейзажі й натюрморти, та найчастіше з-під її пензля виростають квіти.

1

«Насправді, нам пощастило, тому що природа тут чарівна: багаті ліси, поля, луги, озера. Ми повинні передавати це на полотні. Іноді достатньо просто вийти надвір, аби отримати порцію натхнення. Мені подобаються яскраві кольори — жовтий, тому що він теплий, зелений, який нагадує про літо, та червоний, який додає яскравості всьому», – ділиться думками дев’ятикласниця.

Малювання — не єдине захоплення дівчинки, а любить вона всю роботу, яка є творчою: вишивати, плести прикраси з бісеру, творити у техніці орігамі.

Подальше життя Наталя планує пов’язати зі своїм захопленням – вступити у Волинське державне училище культури і мистецтв імені І. Ф. Стравінського, а в майбутньому працювати дизайнером.

Бажаємо успіхів у задумах, досягти поставленої мети і займатися тим, чого душа прагне.

1

2

Ірина САВОШ,

студентка IІ курсу ЛНУ імені І. Франка

Коментарі
19 Березня 2018, 09:43
У тебе , Наталю , багатий внутрішній світ !<br/>Твої роботи , сповнені великої любові , милують око !<br/>Твори й надалі оцю красу , радуй усіх своїм неперевершеним талантом !!!
20 Березня 2018, 23:46
Молодець..... пишаюсь такими юними талантами нашого села та району!
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024