300 тисяч гривень на ремонт даху Куснищанської школи

29 Червня 2016, 16:12
1840

17 червня відбулася дев’ята сесія районної ради 7 скликання, на якій, після тривалого обговорення, депутати таки дійшли згоди та виділили з бюджету гроші на ремонт даху Куснищанської ЗОШ І-ІІІ ст. До речі, як кричати-обурюватися слуги народу мали час, а вивчити проблему цього навчального закладу, жодному з них не було коли.

- Чомусь так повелося, що журналісти більше переймаються питаннями людей, а не народні обранці, які лише на словах дбають про нас, – із такими словами зустрічає директор навчального закладу Галина Володимирівна Гуменчук. – У 1995 році нашу школу здали в експлуатацію, а вже через рік у ній почав протікати дах. 


Найкритичніша ситуація була зі спортзалом: позатікала стеля, скрізь взявся грибок, який намагалися вивести мідним купоросом, постійно зшкрябували. З 2006-го почали займатися точковим ремонтом: заносили газові балони на дах, плавили смолу, заливали пошкоджений руберойд. Нарешті через два роки уклали договір із луцькою фірмою – перекрили дах над спортзалом.


8 років пройшло, все в ідеальному стані, на совість хлопці зробили.

На ту пору, при курсі 5 гривень за долар, витратили 72 тисячі гривень. Перекрили дах розміром 25×15 м. Сьогодні американська валюта зросла у 5 разів, відповідно й вартість витрат на матеріали та саму роботу збільшилася.

– Через 4-5 років почалося протікання даху в інших місцях, навіть на перший поверх волога доходила. Критична ситуація була у фізкабінеті та актовому залі, в яких просто лилася вода зі стелі. Тільки прогнозують дощ, ми ставили старі каструлі, накривали стільці, які подарував покійний Борис Петрович Клімчук, і так виходили з ситуації. Знову власними силами почали точковий ремонт.


- У минулому році за 106 тисяч гривень перекрили ще 400 м² даху. Роботи виконували працівники ТОВ «Будівельник »Володимира Гурка, – продовжує Галина Володимирівна.





– Залишилося десь близько 610 м² даху замінити, це без парапет. До речі, їх теж потрібно перекрити, бо дають протікання, через це із зовнішньої сторони почала цегла сипатися.



Руберойдне покриття шкільного даху схоже на землю в посуху, а в щілинах і долоня може сховатися.





Скільки у середині техпрацівники не забілюють ці замоклі щілини, вони все одно виступають назовні.





 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром