Мер і депутати знайшли спільну мову й урочисто закрили 8-му сесію

15 Червня 2016, 20:47
3193

У вівторок, 14 червня, на третьому пленарному засіданні Любомльської міської ради нарешті було розглянуто всі питання й урочисто закрито 8-му чергову сесію.

Робота сесії мала розпочатися о 14 годині. Можливо, якби міський голова Роман Ющук (який сам на 15 хвилин запізнився на засідання) власним прикладом показав, що треба бути пунктуальним і вчасно приходити, то й депутати півгодини не збиралися б на сесію. Поки секретар роздав 21 народному обранцю стос паперів (хоча це доречно було б зробити до початку засідання), поки затвердили порядок денний, встановили регламент, на розгляд того чи іншого питання, минуло ще 30 хвилин.

Найперше депутати хотіли заслухати звіт роботи секретаря міськради Антона Фурманюка. Багатьох цікавило, коли запрацює сайт? Чому на ньому не було оприлюднено розпорядження про зупинення дії рішень Любомльської міської ради від 02.06.2016 року, які стосувалися питання виділення 10 земельних ділянок під забудову, а висвітлюється лише спортивне життя міста? Скільки ще секретар буде зволікати з організацією громадського обговорення, що стосується об’єднання громад? Чому в 30-денний термін не було створену комісію стосовно цього питання? Антон Валерійович пояснив, що ще є час, «десь 4-5 днів».

Депутати висловили своє незадоволення такою роботою секретаря, а мер пообіцяв, що розбереться, чому так сталося. Присутні у залі запропонували зняти премію Антону Фурманюку, можливо це стимулюватиме його вчасно виконувати свої обов’язки, але «на перший раз пробачили».

Знову «гаряче» стало під час обговорення питання щодо накладання мером вета на рішення про виділення земельних ділянок. Довго говорили, депутати мудрували між собою, як його подолати. За той час у залі почали збиратися люди, яких безпосередньо стосувалося рішення Романа Васильовича. Все йшло до того, що доведеться скликати ще й позачергову сесію, аби детально вирішити це питання і тоді вже на ній прийняти правильні дії.

Мабуть, усі втомилися від таких частих зустрічей «на підвищених тонах» і дійшли спільної згоди: своїм голосуванням депутати подолали вето й таки надали заявникам дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки. Люди, задоволені таким рішення, відразу залишили залу, а сесія продовжила свою роботу згідно порядку денного.

Вкотре розглядали договір суперфіцію, більшість депутатів вважає, що його недоцільно затверджувати. Практично одноголосно було підтримано рішення про надання грошової одноразової допомоги у розмірі 10 тисяч гривень особам, які підпишуть контракт на військову службу. Було заслухано депутатське звернення Романа Строцюка, який, як батько, просив зробити ремонт дитячого майданчика, що знаходиться у парку.

– У понеділок – День міста, з ближніх сіл на святкування з’їдуться люди, а в нас у центрі обдертий дитячий майданчик із поламаними гойдалками. Невже таки треба дочекатися, поки хтось тут покалічиться, а тоді почати щось робити? – запитав міський депутат.

Вікторія Лізарова попросила на наступну сесію дати повний перелік проектів, які вже розроблені і які найближчим часом будуть втілені в життя. Микола Шлапа зауважив, що люди не мають де брати пісок, хтось нелегально копає, а хтось купує. Потрібно офіційно виділити місце для забору піску.

Загалом сесія пройшла спокійно, а головне – результативно. Вдалося вирішити ряд нагальних питань, а депутат Микола Шум ще й мобільний телефон устиг зарядити.

Регламентом було встановлено провести засідання за 2 години 30 хвилин, вклалися за 3 години.

3-є засідання 8-ї сесії Любомльської міської ради урочисто завершили виконанням Державного Гімну.

Щоправда, слушно зауважив депутат Леонід Богдан: «Наступного разу треба слова роздати, бо половина, мабуть, їх не знає». Можливо деякі засідателі були просто втомлені або соромилися своїх вокальних даних, тому, похиливши голови, слухали як майстерно «бере» високі ноти Олександр Пономарьов.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024