Звільнений від криміналу начальник Волинської митниці пішов на підвищення

06 Липня 2018, 11:16
Віктор Кривіцький 3887
Віктор Кривіцький

Уряд кадрово підсилив центральний апарат Державної фіскальної служби України. Прийняли рішення про призначення т.в.о. заступників голови ДФС у митному та податковому напрямах.

Нових керівників колективу служби представив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман на нараді, яка відбулась у ДФС за участі в.о. Міністра фінансів України Оксани Маркарової та в.о. Голови ДФС Мирослава Продана, – про це повідомляють у прес-службі ДФС України.

Податковим напрямом буде опікуватися Євген Бамбізов – начальник Офісу великих платників податків ДФС.

За митним напрямом працюватиме Віктор Кривіцький – начальник Волинської митниці ДФС.

Прем’єр міністр України окреслив першочергові завдання, які мають бути виконані ДФС у найкоротший термін, зокрема, щодо повного знищення тіньових схем на митниці, припинення корупційних та протиправних дій у податковій сфері, ліквідації тіньових потоків та забезпечення у повному обсязі всіх надходжень до бюджету.

«Я вимагаю, щоб ви почали сумлінно виконувати свої функції. Я вимагаю жорсткої, серйозної боротьби на благо держави. Ми маємо значні резерви і все це має бути мобілізовано в бюджет країни. Або сповідуєте принцип і робите Україну сильною, або ви маєте добу, щоб залишити свої посади», – зазначив Володимир Гройсман.

При цьому він додав, що легальний бізнес має відчувати підтримку і швидкий сервіс, аби не було жодних проблем і зволікань з оформленням вантажів.

У свою чергу в.о. Міністра фінансів України Оксана Маркарова підкреслила, що сьогодні спільна задача для ДФС та Мінфіну – сприяти прискоренню економічного зростання в країні. А це неможливо зробити без забезпечення рівних правил гри для всіх – і українського бізнесу, і для іноземних інвесторів.

«Спільна задача сьогодні – зробити бізнес середовище максимально сприятливим для чесного бізнесу та максимально неприйнятним і ворожим для бізнесу, який ухиляється від сплати податків», – наголосила Оксана Маркарова.

В.о. Голови ДФС Мирослав Продан впевнений, що підсилення кадрового складу центрального апарату ДФС дасть можливість досягнути ще більш позитивних результатів, зокрема, й спираючись на фундамент, закладений результативною роботою фіскальної служби у 2017 році та у першому півріччі цього року.

«Всі ті зміни, які ми започаткували спільно з Урядом, спільно з Міністерством фінансів України, а це і електронний чек, і формат «єдиного вікна», і нова система роботи СМКОР, і електронне відшкодування ПДВ – працюють, удосконалюються. Сьогодні змінюється і серверне обладнання, що сприятиме безперебійному обслуговуванню суб’єктів господарювання, постійно розширюються сервіси Електронного кабінету, достатньо високий рівень якого визнано міжнародними експертами», – зазначив Мирослав Продан.

Він запевнив, що сьогодні колектив ДФС абсолютно сформований та готовий до виконання всіх визначених Урядом завдань.

Нагадаємо, проти Кривіцького закрили кримінальну справу.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39