Любомльська громада: дороги, рубки лісу та інші питання обговорили лісівники і депутати

04 Липня 2018, 17:22
Під час зустірчі 1143
Під час зустірчі

Зустріч лісівників з місцевим активом відбувалася нещодавно у Любомльській ОТГ.

Учасники заходу мали нагоду висловити думки вголос про проблеми, дотичні до лісової галузі, поставити запитання директору ДП «Любомльське ЛГ» Володимиру Туревичу, вирішити низку актуальних для  громади питань, – повідомляють у прес-службі ДП «Любомльське ЛГ».

Зокрема, під час зустрічі порушувалась тема стану доріг, якими їздить лісовозна техніка, звучало прохання щодо допомоги в матеріалах у ремонті тамтешнього місцевого мосту і грейдерування доріг. Активно обговорювалась проблема нищівних незаконних рубок на лісовій території, що прилягає до міста, втім немає господаря, не підпорядковується лісовому господарству. Радились про те, як мають чинити господарі паїв, на яких виріс ліс. Цікавились і проблемою, болючою нині, про всихання соснових насаджень та їхній стан на сьогоднішній час.

Окрім іншого, депутати запитували про стан охорони праці на підприємстві, сплату податків, заробітну плату лісівників, про виробничу ланку – переробку лісопродукції. Керівник Любомльського держлісгоспу поінформував про нинішні потужності цеху переробки та плани на майбутнє: «На сьогодні підприємство нарощує об’єми власної переробки деревини, для цього здійснює капітальні інвестиції у придбання нової лісопильної лінії. Плануємо збільшити потужність виробництва утричі. Унаслідок цього зменшиться кількість продажу лісу в круглому вигляді, збільшиться кількість робочих місць, рентабельність виробництва та отримаємо фінансовий результат. Також налагоджуємо роботу з виготовлення щепи технологічної. На даному етапі триває процес закупки щепобійного обладнання, що дозволить відходи від лісопильного виробництва перетворити у вартісну сировину у вигляді щепи технологічної».

У тому, що праця лісівників – для людей, підтверджує будівництво екозупинок. Так, цього року було збудовано та встановлено дві автобусні дерев’яні зупинки у селах Головне та Замлиння. Володимир Туревич на зустрічі пообіцяв, що і на території Любомльської ОТГ буде така ж. Спільно вирішили місце її розташування. Були схвальні відгуки і про будівництво нового великого рекреаційного пункту у межах міста, поблизу місцевого стадіону.

«Підприємство щодня зіштовхується з численними проблемами, масою невирішених питань, у їх з’ясуванні ми не повинні приймати одноосібних рішень. Загрози і проблеми, які сьогодні стоять перед підприємством і лісовим господарством в цілому потребують не тільки професійний рішень лісівників, а й погодження їх із громадськістю. І в цьому ми, лісівники, очікуємо вашої підтримки, розумного діалогу, плідної співпраці на користь примноження лісів», – підсумував директор ДП «Любомльське ЛГ» Володимир Туревич.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39