Хворостівську сільську раду пропонують приєднати до Любомльської громади

25 Червня 2018, 18:00
Хворостівську сільську раду пропонують приєднати до Любомльської громади 1308
Хворостівську сільську раду пропонують приєднати до Любомльської громади

Проект рішення Про внесення змін до рішення обласної ради від 25 червня 2015 року № 35/10 «Про схвалення проекту Перспективного плану формування територій громад Волинської області» 25 червня розглянула постійна комісія обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю та корупцією.

З ініціативи голови комісії Анатолія Вітіва до обговорення долучилися представники різних політичних фракцій в обласній раді. «Аби уникнути зайвих дискусій у сесійному залі», – пояснив мотивацію розгляду питання у розширеному колі пан Вітів.

Депутати ретельно аналізували інформацію по кожному району та ухвалювали відповідні рекомендації, – повідомляють у прес-службі Волиньради.

Суб'єктом подання згаданого проекту рішення є ОДА. Заступник голови ОДА Сергій Кошарук пояснив, що проект вноситься на підставі кількох звернень громад, а також відповідно до протокольного доручення Уряду ОДА створити Перспективні плани розвитку територій без так  званих «білих плям». Так називають сільські ради, які досі не визначилися з ким їм об'єднуватися. При цьому Сергій Кошарук зауважив, що принцип добровільності об'єднання владою не порушуватиметься, а просто сільським радам, які вагаються, буде рекомендовано долучитися до певних ОТГ з правом на можливі зміни позицій. Для напрацювання таких рекомендацій при ОДА було створено робочу групу, яка долучилася до формування проекту рішення сесії.

Отож, пропонуються ряд змін в кількох районах.

Зокрема, пропонують долучити до складу Любомльської міської ОТГ Хворостівської сільської ради.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39