Через «Ягодин» хотіли перевезти фуру контрабандного лісу

22 Червня 2018, 14:17
3872

Фахівці відділу оперативного реагування управління протидії митним правопорушенням Волинської митниці спільно з правоохоронними органами викрили волинського підприємця, який протизаконно намагався експортувати лісоматеріали з дуба під виглядом «клепки».

Установлено, що за його дорученням і згідно з наданими ним товаросупровідними документами, митний брокер подав на митний пост «Луцьк» експортну декларацію на товар «клепка з деревини дуба» загальною вартістю понад 296 тисяч гривень.

Після завершення митного оформлення товар був відправлений в зону діяльності пункту пропуску «Ягодин» для випуску за межі митної території України. Там провели повний огляд цього товару за участю правоохоронців та експерта Волинської торгово-промислової палати.

За висновками фахівця, фактично в транспортному засобі містилась не «клепка», а «дубові пиломатеріали, що мають радіальний розпил, нестругані, не шліфовані, без торцевих з’єднань». Такі пиломатеріали підпадають під дію Закону України «Про особливості державного регулювання діяльності суб’єктів підприємницької діяльності, пов’язаною з реалізацією та експортом лісоматеріалів» і для вивезення їх з митної території України обов’язковим документом є Сертифікат про походження.

Таким чином, волинський підприємець намагався приховати від митного контролю товар, подавши на нього неправдиві відомості. Такі дії, згідно зі статтею 483 Митного Кодексу України, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товару з його конфіскацією.

Нині лісоматеріали з дуба вагою 21 тонна, об’ємом 24 метра кубічних тимчасово вилучено на склад митниці до прийняття судом рішення по суті заведеної за протоколом про порушення митних правил адміністративної справи.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром