«Новий курс» Тимошенко змінив формат політики

21 Червня 2018, 17:19
Юлія Тимошенко 1789
Юлія Тимошенко

Ініційований Тимошенко форум «Новий курс України» кардинально відрізнявся від усіх політичних заходів, що до цього організовували політики різних таборів насамперед тим, що закликав до публічної дискусії та обговорення програми, як змінити країну, зробити її успішною, а її громадян – заможними та щасливими.

Експерти зауважують, що такий формат є новаторським, як й ідеї, що лунали з вуст Юлії Володимирівни та учасників форуму. Політолог Сергій Биков зазначає, що Тимошенко зуміла поєднати дискусію з експертним і громадським обговоренням проблем українського суспільства:

«Вперше на такому заході не партійці направляють у маси гасла загального «покращення», а самі вбирають ідеї експертів та громадських активістів. Є шанс, що вперше рівень політичної дискусії буде сконцентрований на конкуренції програм, і нині Тимошенко в цьому перша», – заявив Биков.

У Форумі взяло участь кілька тисяч учасників. Серед них – перший президент України Леонід Кравчук, політики, народні депутати різних скликань, представники церкви, митці, політичні та економічні експерти, дипломати, відомі фахівці у різних галузях: від охорони довкілля до нанотехнологій.

На думку політичного експерта Анни Бикової, саме об’єднання на одній платформі громадян з діаметрально протилежними політичними поглядами стало ключовою ознакою Форуму. Про це експертка написала на своїй сторінці у соцмережі Facebook:

«Тимошенко зробила неможливе: зібрала на цьому майданчику тих, хто в інші часи не сів би за один стіл».

Подібну точку зору висловив й інший учасник заходу – політичний експерт Денис Гороховський. Він вважає, що Тимошенко створила новий політичний тренд, оскільки далеко не кожний політик має сили та сміливість запрошувати на свій захід не тільки своїх однодумців, а й опонентів.

 

 

Велике враження на експертів справив той факт, що всі вони напередодні форуму отримали особисті іменні запрошення з підписом Юлії Тимошенко. Багато з них ділилися у Фейсбуці світлинами із запрошеннями та радили іншим партіям змінювати формати партійних зборів на користь відкритого спілкування.

Серед них голова Інституту публічної політики та консалтингу ІНПОЛІТ Сергій Биков. Він назвав проведення форуму «Новий курс України» унікальною ініціативою: «Цей форум – вихід на новий технологічний рівень. Ще ніхто з політиків не ініціював широкого експертного та громадського обговорення стратегії розвитку країни. Цей хід Юлії Тимошенко підтверджує, що вона залишається єдиним стратегічним політиком в Україні».

Окремо слід зазначити, що лідерка «Батьківщини» знаходилася на форумі впродовж усього дня та особисто модерувала усі експерті панелі. Це не залишилося поза увагою учасників форуму та запрошених експертів. Політичний експерт Василь Вакаров так прокоментував цей факт:

«Дві речі: присутність лідера (від початку й до завершення форуму) та участь лідерів громадської думки та експертів зробило цей форум відмінним від інших, які я відвідував раніше».

Коментарі
22 Червня 2018, 21:07
Вже тепер Юлька буде сидіти не на газовій трубі а біля труби
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024