Юлія Тимошенко запропонувала новий курс України

18 Червня 2018, 17:05
Юлія Тимошенко 1703
Юлія Тимошенко

У п’ятницю, 15 червня, у Києві у виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза» відбувся Всеукраїнський форум «Новий курс України», ініціатором якого була Юлія Тимошенко.

У заході взяли участь понад 2000 експертів, фахівців, відповідальних лідерів, представників громадянського суспільства, бізнесу, політичних діячів, медіа- та міжнародних партнерів.

«Я бачу Україну частиною європейської західної цивілізації, повноправним членом Європейського союзу і НАТО. Я робитиму все для того, щоб наблизити цей історичний момент», – наголосила Юлія Тимошенко у вступному слові.

Вона також зазначила, що сильна впливова Україна в світі нікому не потрібна, окрім нас самих: « У цій важкій роботі, у цій важкій глобальній боротьбі у нас є лише одна надійна зброя, один найважливіший ресурс – це інтелект нашої нації».

Народний депутат запропонувала за підсумками Форуму створити чотири платформи, які об’єднають найсильніших інтелектуалів України, представників професійних кіл, громадянського суспільства, різних політичних команд.

«Нам, українцям, стратегічно дивлячись у майбутнє, треба перезаснувати свою країну на надійному фундаменті сучасного переосмислення принципів. Закони та державні інститути мають бути реформовані або ліквідовані, якщо вони несправедливі», – зауважила політик.

Повернення миру в Україну та стратегія відновлення Донбасу – ці питання мають бути головними в порядку денному інтелектуальної еліти країни і не можуть бути монополізовані владою. 

«Мир потрібен Україні як повітря. Війна перетворилася в ширму для прикриття корумпованої, безглуздої політики влади, у найбільший заробіток для декількох людей. Це те, що сьогодні стримує мирний  процес і на дає можливості вести реальні переговори», – наголосила Юлія Тимошенко.

 


 

Новий курс України неможливий без нового суспільного договору між державою і суспільством, де пріоритетом будуть інтереси громадянина  України.

«Право народу на свій розсуд, самостійно, у вибраний ним спосіб і під свою відповідальність організовувати власне життя і життя суспільства – це і є основою суспільного договору», – пояснила політик.

Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко закликала учасників Всеукраїнського форуму «Новий курс України» до подальшої спільної роботи для того, щоб запропонувати суспільству ефективну програму відновлення України.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024