Дівчина із Гупалів мріє знову бути гарною

14 Червня 2018, 11:56
8911

Життя 18-річної Іванки Гаджало кардинально змінилося після автомобільної аварії, в яку вона потрапила у березні цього року.

Дівчина показує фото кількарічної давнини. На них вона – усміхнена красуня-випускниця, – йдеться у сюжеті журналістів 12 каналу.

Нагадаємо, у березні 2018 року машина, в якій сиділа дівчина, злетіла у кювет і перевернувся. Ні водій, ні решта пасажирів не постраждали. А от на обличчі Іванки живого місця не залишилось.

Безліч переломів щелепи, піднебіння та черепа, вибиті зуби, незряче око. 10 днів у реанімації. Щоб скріпити уламки кісток, знадобилось більше сотні металевих штифтів та надскладна операція у Києві.

Однак, череп досі сильно деформований, а рани гнояться. Попри тяжкі травми, дівчина не падає духом. Допомагає мамі по господарству, доглядає за молодшими братами та робить з паперу квіти. А ще вірить – колись буде навіть красивішою, ніж була.


Як сталась аварія, Іванка не пам’ятає. Знає, що сіла в машину з подругою та двома її знайомими хлопцями. Власник машини був п’яним і віддав кермо товаришу, який не мав водійського посвідчення. Після трагедії водій приходив до неї у лікарню зі сльозами, просив вибачення і привозив гроші на лікування. А от власник машини і колишня подруга з дівчиною більше не спілкувались.

Аби виправити наслідки аварії, дівчині знадобиться ще одна складна операція. Потрібно наростити кістки, яких не вистачає. В подальшому – імплантувати зуби. Скільки це коштуватиме, поки невідомо. Одне лиш виправлення щелепи може коштувати 20 тисяч доларів. Аби мрії Іванки стали дійсністю, рідні просять про допомогу. Кажуть, кожна гривня буде помічною.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024