Любомльському краєзнавчому музею подарували старовинні монети

05 Червня 2018, 10:06
1950

З нагоди 45-річчя діяльності Любомльського краєзнавчого музею стартувала акція «Збережи пам'ять – подаруй музею експонат». Метою заходу є зібрання та збереження пам'яток матеріальної та духовної культури Любомльщини, їх популяризація та примноження до Музейного фонду України.

Читайте також: «Любомльському музею подарували цінну книгу»

Ще одним дарувальником виступив Олександр Остапюк – відомий волинський краєзнавець, історик, багаторічний директор Любомльського краєзнавчого музею, нині – старший науковий співробітник, – про це написав Юрій Фініковській на сторінці facebook храму історії.

«Завдяки Олександру Дмитровичу вкотре суттєво поповнилась нумізматична збірка музею. Так, стараннями науковця в музей передано візантійські монети VII-ХІ століть (фоліси, тетартерони, «болгарські» і латинські імітації візантійських монет знайдені на теренах Волинської області) та приватні жетонні грошові знаки родини Кончевських 1865 та 1871 років, виявлені на теренах Любомльського району. Щиро дякуємо колезі Олександру Остапюку за щедрі дарунки з нагоди музейного ювілею! – йдеться у дописі.

2

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024