На Любомльщині браконьєри нехтують заборону лову риби

05 Червня 2018, 09:18
3073

Під час рейдів на озерах району виявили факти незаконного вилову риби.

Працівники превенції Любомльського відділу поліції спільно з державним інспектором з охорони навколишнього середовища Володимиром Сацем, головним спеціалістом відділу іхтіології та регулювання рибальства Олегом Цвидом, керівником Любомльської районної організації УТМР Олександром Мікульським та єгерями склали 9 протоколів з порушення природоохоронного законодавства, вилучили 35 сіток і 7 ятерів.

«Стосовно всіх порушників складено та направлено до судів відповідні адміністративні матеріали, знаряддя лову вилучено. За подібні правопорушення громадяни будуть змушені сплатити штрафи та відшкодувати завдані державі збитки, – повідомив інспектор з контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи Ярослав Богдан.

1
Поки мирні жителі сплять, відповідні органи виловлюють злісних порушників.
Поки мирні жителі сплять, відповідні органи виловлюють злісних порушників.

1
Вилучені рибальські сітки.
Вилучені рибальські сітки.

2
Учасники рейдів
Учасники рейдів

Нагадуємо, з 1 квітня по 10 червня (включно) триває заборона на лов всіх видів риби. Винятком є любительська риболовля однією поплавковою вудкою з одним гачком на рибалку або спінінгом в світлий час доби з берега в місцях визначених іхтіологічними відділами Обласних Управлінь рибоохорони

Відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення, за незначне порушення правил рибальства передбачено попередження або накладення штрафу на громадян від 34 до 170 грн, на посадових осіб від 170 до 510 грн; за грубе порушення правил рибальства (наприклад, рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову, промислових знарядь лову особами, які не мають дозволу на промисел і т.д.) передбачений штраф 340-680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, на посадових осіб 510-850 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення.

Залежно від ступеня завданих збитків, за грубі порушення передбачена також кримінальна відповідальність – штраф 3400 – 6800 грн або позбавлення волі на строк до 3 років з конфіскацією знарядь і засобів лову, та незаконно добутих водних біоресурсів.

Крім штрафу за незаконний вилов правопорушнику нараховується сума компенсації за нанесенні збитки за кожну виловлену рибу, незалежно від її розміру і ваги.

Правоохоронні та контролюючі органи Любомльщини й надалі будуть вживати всі передбачені законом заходи для забезпечення невідворотності покарання та відшкодування спричинених збитків за правопорушення в екологічній сфері.

Коментарі
05 Червня 2018, 18:05
На фото не всі "герої" рейдів. А чому не написали за який період склали протоколи, відносно кого, на яку суму спричинено збитки.... А рибку мабуть забрали рейдівці собі... І причому громадська організація до правоохоронних або контролюючих органів...
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024