Вишнівський весільний обряд демонстрували в Голобах

03 Червня 2018, 10:20
3040

У селищі Голоби Ковельського району зібралися десятки ряджених наречених, свах та молодиць. Тут уперше розгулявся фестиваль «Весільні обряди», який зібрав людей з усієї Волині.

Дійство відбулося 2 червня, – повідомляє ІА ВолиньPost.

Місцевий стадіон у Голобах наче перетворився на старовинне українське село. Хто пішки, хто на велосипеді, а хто й автобусом діставалися на фестиваль охочі долучитися до свята.

«Нас дуже зацікавила пропозиція Голобської селищної ради, бо, дійсно, це дуже цікавий фестиваль. На жаль, із часом втрачаються наші обряди, традиції та звичаї. Дуже приємно, коли організовують подібні дійства для того, щоб передати нашому майбутньому те, що було колись у минулому», - розповіла директор КЗ «Центр культури, мистецтв та естетичного виховання і спорту» Вишнівської сільради Любомльської ОТГ Ірина Зінчук. Її громада нині підготувала для презентації обряд садіння молодої на посаг.

«Коли до нареченої їде наречений, батько з матір’ю і коровайниці, які привозять святий хліб до хати, вони водять її кругом стола 3 рази, примовляючи слова та благословляючи її на добру долю в майбутньому», – додала Зінчук. Тим часом, у наметі з Вишнева частували салом та розповідали про інші традиції.







 

Коментарі
04 Червня 2018, 19:36
А що показала Любомльська ОТГ
Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024