Волинські митники виявили понад тисячу контрабандних цигарок

01 Червня 2018, 11:17
1702

Волинські митники на посту Ягодин під підлогою напівпричепа автомобіля виявили 1160 пачок цигарок загальною вартістю близько 30 тисяч гривень.

Про це повідомляє прес-служба ДФС області. 

Спеціалізований вантажний сідловий тягач DAFслідував у Республіку Польща «червоним коридором» з офіційно оформленим товаром.

Під час проходження контролю в пункті пропуску його водію, працівнику приватного транспортного підприємства, була надана можливість задекларувати товари, які переміщуються ним для особистих потреб. Проте він не вніс у декларацію жодних даних.

У ході повного митного огляду напівпричепа автомобіля в конструктивній порожнині передньої частини панелі підлоги за допомогою спеціальних технічних засобів було виявлено цигарки.

Доступ до них був утруднений, адже водій для влаштування таємного складу перерізав дошки настилу та вмонтував у підлогу спеціальну ємність. Додатково фургон був наповнений законним експортом, що ускладнювало вилучення цигарок.

Як наслідок, за влаштування тайника у транспортному засобі, у водія тимчасово вилучено і цигарки, і напівпричеп марки «VANНООL» 2004 року випуску. Його оцінили у близько 182 тисячі гривень.

За статтею 483 Митного кодексу України товар та транспортний засіб зі спеціально виготовленими тайниками підлягають конфіскації. Крім того, водій буде змушений сплатити штраф у розмірі 100 відсотків вартості цигарок.

У суд скеровано відповідний адміністративний позов.




 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром