Через «Ягодин» везли із Великобританії «секондхенду» на понад мільйон гривень

23 Травня 2018, 16:18
1647

Під час митного оформлення вантажу брокером подавалась декларація, згідно з якою одяг, взуття та речі з текстилю «не сортовані, ношені або вживані, оригінальний домашній збір (SecondHand), дезінфіковані, упаковані в пластикові мішки, ступінь зносу до 30%» слідували з Великобританії і коштували 9500 доларів США.

Проте у відповіді польських колег містилась завірена копія митної декларації, відповідно до якої цей же товар, що слідував в Україну тим же транспортним засобом, був проданий польською компанією українському товариству за 46 тисяч 83 Євро. За курсом Національного Банку України станом на момент правопорушення це складало 1 мільйон 373 тисячі гривень, – інформує прес-служба Волинської митниці ДФС.

На підставі цієї офіційної інформації проти волинянина складено протокол про порушення митних правил. Воно полягало у поданні органу доходів і зборів документів, що містять неправдиві відомості щодо відправника і одержувача товару, а також неправдиві відомості, необхідні для визначення його митної вартості.

Відповідно до ч. 1 статті 483 Митного Кодексу України такі дії тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 100 відсотків вартості товару з його конфіскацією.

Довідково: у рамках взаємодії з компетентними органами іноземних держав Волинська митниця ДФС у першому кварталі цього року надіслала 28 запитів, на які отримала 6 відповідей. За результатами їх опрацювання у цей період складено протоколів про порушення митних правил на 4,5 млн грн., до головних управлінь ДФС скеровано 5 повідомлень з метою проведення контрольних заходів з використанням до підприємств-порушників механізму постаудиту (п.54.4 ст. 54 Податкового кодексу України).

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024