У Любомлі планують перевірити автозаправки

23 Травня 2018, 09:04
1219

Зменшились надходження до бюджетів Волині від реалізації підакцизних товарів, через що голова Волинської обласної державної адміністрації ініціює проведення перевірок на автозаправках.

Про це йшлося 22 травня під час оперативної наради у Волинській ОДА, пише ВолиньPost.

Начальник головного управління ДФС в області Світлана Савчук розповіла, що у бюджетах заклали очікувані розміри надходжень від продажу алкоголю, цигарок та дизельного пального на рівні 2017 року, проте у багатьох районах спостерігається недобір у наповненні.

Зокрема така ситуація склалась у Щитинській сільській раді, Луцькій міській раді, а також у Світязі, Шацьку, Любомлі.

Світлана Савчук пояснила, що таке явище спостерігається через міграцію бізнесменів місцевих на ринок праці Європи. Натомість голова ОДА Олександр Савченко вважає, що торгівля підакцизними товарами перейшла у нелегальну площину.

«Якщо рівень п’янства знижується - це дуже похвально. Але досвід показує зовсім інше. Мені здається, що причина у відтоку всіх бізнесових операцій в тінь, нелегально», - сказав очільник області.

За його словами, нелегальні заправки є і в гаражах, і навіть відкрито стоять на дорогах. Він додав, що вже готове доручення перевірити АЗС.

«У нас роботи більше, ніж досить. Народ як хоче, так і робить», - підсумував Савченко.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024