Юлія Тимошенко: Шахрайські схеми під час із закупівлі ліків – це частина плану руйнації України

22 Травня 2018, 15:38
1168

«Батьківщина» наполягає на негайній ревізії закупівлі ліків за бюджетні гроші в 2015 – 2018 роках, а також на скасуванні законів, що дали можливість шахраям маніпулювати державними коштами.

Про це лідер фракції Юлія Тимошенко наголосила під час виступу з парламентської трибуни.

Ситуацію із шахрайськими схемами під час із закупівлі ліків, як і афери навколо знищення банківської системи України, народний депутат вважає частиною плану руйнації нашої держави через зовнішнє управління.

«У розквіт демократії в Україні виглядає абсолютно принизливою передача зовнішнім силам, що представляють світову глобальну олігархію, частини суверенітету держави, спрямованого на управління процесами в нашій країні», – наголосила лідер «Батьківщини».

Юлія Тимошенко нагадала, що державі складно фінансувати медичну галузь на гідному рівні. Саме тому вона профінансована лише на 30% від потреби, додала вона.

«Але навіть ці гроші не використовують належним чином. Ні ліки, ні гроші  не доходять до реальних потреб українців», – зауважила політик.

За її словами, з 2015 року до 2017-го на закупівлю ліків через передплату було профінансовано 12 млрд грн, однак на цей час не доставлено їх на 6,7 млрд грн. Незважаючи на це, на початку 2018-го було ще майже 6 млрд грн передоплати на закупівлю медикаментів.

Юлія Тимошенко також зазначила, що онкохворі діти та тяжкохворі українці позбавлені лікування, тому що ліки поставляються до України невчасно, а термін їх придатності є частково простроченим.

Лідер «Батьківщини» вимагає переглянути закони, які без конкурсів дали можливість шахраям маніпулювати мільярдами бюджетних коштів.

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024