На «Ягодині» встановили сучасну техніку для автоматизації митного контролю

21 Травня 2018, 11:01
1295

Наприкінці минулого року Волинська митниця отримала від Державної фіскальної служби 23 моноблоки та 168 персональних комп’ютерів у комплектах для модернізації процесів митного контролю. Нині вся техніка встановлена з відповідним програмним забезпеченням на робочих місцях інспекторів митниці.

Про це розповів начальник Волинської митниці Віктор Кривіцький, – повідомляє прес-служба Волинської митниці ДФС.

Під час розподілу технічного оснащення між митними постами особливо посилили пункти пропуску на українсько-польській ділянці кордону. Відділи митного оформлення «Ягодина» та «Устилуга» отримали новенькі моноблоки у повному обсязі та третину персональних комп’ютерів, що підлягали розподілу.

Посилена увага до ділянки кордону в Європейському напрямку в тому числі пов’язана з процесами автоматизації митного оформлення і митного контролю, які впроваджуються у 2018 році на Волинській митниці.

«Електронне декларування, Єдине вікно, спрощення операцій та преференції для експортерів через сертифікати EUR.1… Митниця завжди була в авангарді технологічних новацій та сучасних європейських практик. А це вимагає відповідного технічного оснащення», – пояснює начальник митниці Віктор Кривіцький.

Крім того, каже посадовець, переваги автоматизації митного контролю полягають у прискоренні процедур, відтак зменшенні черг. А ще – в усуненні суб’єктивних факторів під час взаємодії між митницею, декларантами, громадянами та контролюючими органами.

«Рішуче і неухильно наголошую на впровадженні цього системного запобіжника саме там, де найбільша ділова активність учасників ЗЕД», – підкреслює Віктор Кривіцький.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024