При в’їзді у Шацький район за відпочинок потрібно буде сплатити екологічний збір

20 Травня 2018, 14:45
8180

Нинішнього відпочинкового сезону в Шацькому районі діятимуть два екологічні пости (торік був один), які обладнають автоматами європейського зразка.

Про це повідомила Марія Христецька, директорка Шацького національного природного парку, під час наради з власниками і комендантами баз відпочинку урочища Гряда, – пише Район.Шацьк.

Незабаром розпочне свою роботу екологічний пост «Венське», що в період літнього відпочинку діє при в’їзді у Шацький національний природний парк, а також ще один, який функціонуватиме зі сторони Білорусі (біля бази відпочинку «Медик»). Там відпочивальники будуть здійснювати плату за в'їзд на територію Шацького національного природного парку.

Зі слів Марії Володимирівни, розмір проплати буде такий самий, як минулого року. Тобто перебування однієї людини за день коштуватиме 5 грн., за мотоцикл доведеться викласти 15 грн., легковий автомобіль – 20, мікроавтобус – 30, автобус, вантажний автомобіль – 40. Власники баз повинні будуть перерахувати плату за відвідування Шацького НПП – 4 грн. за людину на добу. Відповідно відпочивальники, що придбали путівку на базу, звільнятимуться від плати за в'їзд, однак за авто платитимуть.

Екологічні пости цього року обіцяють обладнати автоматами європейського зразка для здійснення проплати. Відпочивальники після внесення коштів отримуватимуть квитанції, з якими мають перебувати на відпочинку. Якщо під час перевірки поліцією відвідувачі парку не пред'являть квитанцій, на них буде накладений штраф.

Також Марія Христецька відзначила, що на постах працюватимуть фахівці Шацького НПП, за порядком слідкуватимуть правоохоронці; крім того, на місцях будуть встановлені відеокамери.

Коментарі
21 Травня 2018, 16:22
На що йде цей ваш збір?? За стільки років взагалі нічого не зробили. Куди йдуть гроші в кармани?
10 Серпня 2018, 15:11
Завтра буду їхать платить незбираюсь
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024