«Ягодин»: українець хотів ввезти авто з підробленими документами

18 Травня 2018, 13:09
1663

Водію «світить» штраф у розмірі майже 150 тисяч гривень з конфіскацією машини.

Громадянин України скористався спрощеною формою митного контролю «зелений коридор» у пункті пропуску, аби в’їхати на батьківщину автомобілем з іноземною реєстрацією «OPEL ASTRA» 2006 року випуску, – інформує прес-служба Волинської митниці ДФС.

Під час проходження митного контролю подав на нього технічний паспорт Королівства Нідерландів та інші документи, щоб оформити режим ввезення «транзит». Проте на запит управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Волинської митниці оперативно відреагували нідерландські колеги

Відповідно до їхньої офіційної інформації, цей же автомобіль уже не значиться зареєстрованим на території Королівства Нідерландів, оскільки був відправлений з країни на експорт.

Волинська митниця ДФС роз’яснює, що відповідно до статті 381 Митного кодексу України у випадку, коли транспортні засоби особистого користування не зареєстровані постійно у відповідних реєстраційних органах іноземної держави, громадянам дозволяється ввозити їх з метою транзиту за умови письмового декларування та внесення на рахунок органу доходів і зборів грошової застави.

Розмір застави обчислюється в розмірі митних платежів, що підлягають сплаті при ввезенні цього транспортного засобу на митну територію України з метою вільного обігу. У разі порушення зобов’язання про транзит внесена грошова застава перераховується до державного бюджету як сума митних платежів, що підлягала сплаті.

Таким чином, за порушення правил ввезення транспортного засобу особистого користування, що не був зареєстрованим постійно на території Королівства Нідерландів, автомобіль з іноземною реєстрацією «OPEL ASTRA» у громадянина вилучили – до рішення суду.

Санкція статті 472 Митного кодексу України передбачає конфіскацію самого товару та накладення штрафу на громадянина у розмірі 100 відсотків його вартості.

Вартість авто, відповідно до рахунку-фактури та курсу Нацбанку України, складає 147,5 тисяч гривень.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024