Готуємось до перевірки на поліграфі: що варто знати?

11 Травня 2018, 15:45
7107

Перевірки на детекторі брехні перестали бути рідкістю у наш час. До прикладу, будь-яка сучасна людина може зіштовхнутися з тестуванням під час прийому на роботу. Тут виникає логічне хвилювання: як себе вести, як правильно підготуватися, чого чекати від перевірки. Насправді нічого надзвичайного та страшного у поліграфі немає.

Сучасний детектор для виявлення брехні – комп’ютер з датчиками, які підключаються до людини та фіксують реакцію організму на ті чи інші питання. Отримані дані аналізує експерт-поліграфолог, щоб виявити або спростувати факт брехні. Саме від інтерпретації даних і залежить результат перевірки.

Тож якщо на вас чекає тестування за допомогою поліграфа – не варто хвилюватися. Сьогодні ми розкажемо, як підготуватись до перевірки та чого не варто робити під час неї.

Основні правила підготовки до тесту на поліграфі

Щоб пройти тест, не доведеться робити нічого надзвичайного: просто давайте максимально правдиві відповіді та ніколи не соромтесь перепитувати, якщо є така потреба. За день до тестування рекомендується добре відпочити та виспатись, не вживати алкоголь. Важливо: якщо ви приймаєте будь-які ліки, здатні впливати на вашу реакцію, повідомте про це поліграфолога до початку тесту.

У день перевірки, варто:

  • Ретельно ознайомитись з питаннями під час передтестової бесіди;

  • Потурбуватися про свій максимально комфортний стан: до прикладу, прийти у зручному одязі, добре виспатись напередодні;

  • Уважно слухати спеціаліста, який проводить тестування.

  • Якщо ви хочете зробити паузу під час тесту – не соромтеся про це сказати, зазвичай паузи передбачені.

Також варто знати, що перед тестуванням не можна приймати енергетики, заспокійливе, снодійне: все це може впливати на реакції вашого організму.

Чого робити не можна?

Тут усе просто: ні в якому разі не намагайтесь обманути поліграф. Сучасне обладнання легко зафіксує будь-які маніпуляції з вашого боку. Спроба обману може бути розцінена як бажання приховати або перекривити якісь факти. Навряд чи після такого вам запропонують роботу у цій компанії. Краще бути чесним та відвертим.

Чи можна відмовитись від перевірки?

Якщо мова йде про перевірку на детекторі брехні під час прийому на роботу, то ви цілком можете відмовитись, ніхто не матиме права вас змушувати. Але якщо для компанії, у якій ви хочете отримати робоче місце, тестування за допомогою поліграфа – обов’язковий етап відбору, то будьте готові до того, що вам можуть відмовити у подальшому спілкуванні.

Хто проводить перевірки?

Право проводити тестування на детекторі брехні мають лише кваліфіковані спеціалісти-поліграфологи з достатнім досвідом. До прикладу, такі послуги можна замовити тут http://hr-security.ua/ .

Пам’ятайте: достовірність результату перевірки, більшою мірою, залежить не від самого детектора брехні, а від спеціаліста, який із ним працює.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39