На Любомльщині сумнівна фірма проводитиме переоснащення ліній електропередач

06 Травня 2018, 12:30
3370

«Волиньобленерго» уклало низку угод по роботам з технічного переоснащення ліній електропередач з встановленням розвантажувальних підстанцій в області. Загальна сума тендеру в результаті торгів склала 41,898 млн гривень. Закупівля була розбита на три окремих лоти. Договори з переможцями уклали 23 квітня.

Про це повідомляється у системі електронних торгів «Прозорро», – пише НАРОДНА ПРАВДА.

По першому лоту закупили послуги з будівництва трубопроводів, ліній зв’язку та електропередач с. Карпилівка, м. Ківерці, с. Бихів, с. Радехів, м. Любомль, с. Заозерне, смт Головне, с. Світязь, с. Городок, с. Колки, с. Хряськ, с. Криничне, с. Велимче, с. Замшани, смт Стара Вижівка.

Перемогу отримало ТОВ «Аріус Буд» із пропозицією 15 мільйонів 537 тисяч 772 гривні. Єдиним їх конкурентом було ПП «Інтеренергоінвест», яка належить бізнесмену з Івана-Франківська Сергію Бегіну. Він же є директором.

ТОВ «Аріус Буд», котре отримало підряд по першому лоту від «Волиньобленерго», на 100% належить Анні Юнак, директор Людмила Шапран.

Анна Юнак – донька Світлани Юнак. Остання працює головним державним інспектором митного поста «Устилуг» Волинської митниці ДФС. Батько Анни володіє низкою підприємств. Зокрема ФГ «Західний Буг» Юнака Сергія Петровича», ПП «Будівельно-транспортні роботи-С», ТОВ «Логістик-А» та ТОВ «Захід Трейд».

Розмір доходу від підприємницької діяльності Анни Юнак у свої декларації за 2016 рік не вказала, хоча і внесла туди доньку. У декларації за 2017 рік Світлана Юнак доньку взагалі не вказала. Зарплатня Світлани Юнак на митному посту «Устилуг» за 2017 рік склала 141 тисяча 853 гривні.

У той же час фірма її доньки ТОВ «Аріус Буд», починаючи з 2016 року, отримала 29,6 млн гривень на підрядах від ПрАТ «Волиньобленерго». ТОВ «Аріус Буд» створено у вересні 2015-го.

Переможцем торгів по другому лоту стало ПП Інтеренергоінвест з пропозицією у 14 мільйонів 846 тисяч гривень. Починаючи з 2016 року, це підприємство отримало на держзамовленнях більше 74 мільйонів гривень. Єдиним конкурентом було ТОВ «Вест Електра», яке програло по другому лоту, але отримало перемогу по третьому лоту з пропозицією у 11 мільйонів 514 2тисяч 56 гривень. Їх конкурентом по третьому лоту було ПП «Інтер-Буд-Інвест».

ПП «Інтер-Буд-Інвест» належить Геннадію Цьоку з Івано-Франківська, який ще у 2009 році шукав роботу інженера-електрика. А директор ПП – вище згаданий Сергій Бегін.

ТОВ «Вест Електра» було створено у вересні 2009 року. Належить Юрію Дембіцькому, директор Надія Дембицька. Вони прописані у селі Зміїнець Волинської області. Вочевидь, це чоловік і дружина. Статутний капітал фірми складає 28 мільйонів 800 тисяч гривень. Починаючи з 2015 року, ця фірма отримала замовлень від ПрАТ «Волиньобленрго» на 126 мільйонів 60 тисяч гривень.

Згідно даних АРІФРУ СМІДА, 21% ПрАт «Волиньобленерго» належить ТОВ «КУА «Сварог Ессет Менеджмент», яке входить у групу компаній «Енергетичний стандарт» і контролюється олігархом Костянтином Григоришиним. 75% акцій «Волиньобленерго» належить ТОВ «Укрістгаз» (файл сміда волиньобл).

«Укрістгаз» належить австрійській компанію з Відню «Ітонс Холдинг ГМБХ». Видання «Наші гроші» пов’язує цю компанію з оточенням Юрія Бойка, екс-міністра палива і енергетики Уряду Азарова.

Володимир СИЛЯКОВ

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024