На «Ягодині» затримали наркокур’єрів

04 Травня 2018, 18:33
2178

При догляді автомобіля було виявлено приховані під обшивкою салону майже 34 тисячі пігулок із забороненими до обігу речовинами.

Наркоділки налагодили регулярні поставки до України з Польщі прекурсорів для виготовлення психотропних наркотиків амфетамінового ряду. «Сировину» зловмисники продавали підпільним нарколабораторіям у різних регіонах України, – інформує Держприкордонслужба.

Щомісячний обсяг контрабандних поставок становив майже 200 тисяч пігулок, що еквівалентно 12 кілограмам «чистого» псевдоефедрину, вартістю близько 6 мільйонів гривень за цінами «чорного ринку».

У результаті першого етапу спецоперації оперативники двох відомств затримали у пункті пропуску «Ягодин» групу наркокур’єрів.


Під час подальших слідчо-оперативних дій правоохоронці затримали в одному із обласних центрів організатора та учасників наркоугруповання під час отримання чергової партії «товару» та спроб його подальшого збуту.

За результатами проведених слідчих та розшукових дій на території п’яти областей оперативники Північного регіонального управління разом з співробітники СБ України за силової підтримки спецпідрозділу Держприкордонслужби «Дозор», вилучили у фігурантів велику кількість «метамфетаміну», сировину та обладнання для його виготовлення, зокрема псевдоефедрин, йод кристалічний, червоний фосфор та незареєстровану вогнепальну зброю.

Наразі слідчими СБУ 6 учасникам угруповання повідомили про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ст.305 та ст.311 Кримінального кодексу України.

Організатору судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі понад 12 мільйонів гривень.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

Коментарі
05 Травня 2018, 20:27
Знову чернівецькі цигани налагодили трафік.Для прикриття торгують церовною мішурою на ринках та по районах...
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром