«Ягодин»: в естонця знайшли картини та ікони, в українця – марихуану

02 Травня 2018, 14:14
1643

У травневі вихідні волинські митники спільно з прикордонниками Луцького загону у пункті пропуску виявили та вилучили у громадян предмети, що за результатами призначених експертиз можуть бути визнаними контрабандою.

Про це пише Перший з посиланням на прес-службу ДФС області.

Так, під час проведення огляду автомобіля під керуванням громадянина Естонії, що слідував в Україну, вилучено 318 картин та ікон, які він намагався перевезти без декларування.


А в кабіні української вантажівки, яка експортувала тару для виготовлення європіддонів, виявлено речовину рослинного походження світло-зеленого кольору. Вона може виявитись особливо небезпечним наркотичним засобом – марихуаною.



Зауважиом, переміщення через митний кордон України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю культурних цінностей, отруйних, сильнодіючих, вибухових речовин, наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів, фальсифікованих лікарських засобів, радіоактивних матеріалів, зброї та боєприпасів (крім гладкоствольної мисливської зброї), а також спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації визнається українським законодавством КОНТРАБАНДОЮ і карається відповідно до Кримінального Кодексу України.

Відтак, у правоохоронні органи надіслані відповідні повідомлення про ознаки злочинів у діях громадян. Остаточні висновки будуть зроблені за результатами експертиз вилучених предметів та речовин.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром