Олександр Остапюк: 25 років на службі Любомльського краєзнавчого музею

28 Квітня 2018, 13:02
Олександр Остапюк 4003
Олександр Остапюк

У ході зустрічі була представлена колекція старожитностей Любомльщини, зібрана Олександром Остапюком.

У четвер, 26 квітня, у Волинському краєзнавчому музеї відбувся творчий вечір «Олександр Остапюк: 25 років на службі музею», підготовлений спільно із Любомльським краєзнавчим музеєм, – йдеться на сайті Музейного простору Волині.

Відкривав та вів захід в.о. директора Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк.

Із вітальними словами в адресу Олександра Остапюка звернулись голова Любомльської районної ради Микола Сушик, начальник відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини Любомльської ОТГ Володимир Дячук.


Про співпрацю з Олександром Дмитровичем, його наукові зацікавлення, внесок у розвиток музейництва говорили кандидат історичних наук, археолог, провідний науковий співробітник Волинського краєзнавчого музею Григорій Охріменко, професор факультету історії, політології та національної безпеки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, голова Волинської обласної організації Національної спілки краєзнавців України Геннадій Бондаренко, директор Любомльського краєзнавчого музею Юрій Фініковський, директор музею історії сільського господарства Волині-скансену Олександр Середюк та ін.


Про власний шлях у краєзнавство, вплив батька, відомого дослідника Дмитра Остапюка, на майбутній вибір, роботу на посаді директора Любомльського краєзнавчого музею згадував і сам Олександр Остапюк, нині – старший науковий співробітник Любомльського краєзнавчого музею.

На заході також були присутні студенти факультету історії політології та національної безпеки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, викладачі кафедри документознавства та музейної справи цього ж вишу, студенти Луцького педагогічного коледжу, члени Товариства нумізматів Волині, краєзнавці, дослідники історії Волині та багато інших.


У ході зустрічі була представлена колекція старожитностей Любомльщини, зібрана Олександром Остапюком.







1

1

Любомльський краєзнавчий музей щиро дякує колегам з обласного музею в особі директора Анатолія Силюка, за організацію та проведення такого заходу!

Працівники Любомльського краєзнавчого музею

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024