Замовні фейкові публікації – порушення норм демократії

29 Березня 2018, 17:57
1653

Партія «Батьківщина» звернулася до Міністра інформаційної політики Юрія Стеця, Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації та всіх державних і громадських організацій, що опікуються свободою слова, з приводу ганебних фактів порушення принципів демократії.

Йдеться про те, що окремі керівники виконавчої влади змушують регіональну пресу публікувати недостовірні фейки про Юлію Тимошенко. Такі факти, зокрема, зафіксовані у Кіровоградській та Дніпропетровській областях.

Так, наприклад, у Світловодському районі чиновники пропонували головним редакторам видань по 5 тисяч гривень за публікацію матеріалу щодо Юлії Тимошенко, який містить неправдиві та непідтверджені дані. Згодом така ж стаття з’явилася у кількох виданнях Кіровоградщини та Дніпропетровщини.

«Батьківщина» знає прізвища конкретних посадових осіб, які займалися протиправною діяльністю. Ці факти накопичуються і будуть належним чином оцінені.

Партія зазначає, що розміщення замовних недостовірних матеріалів є порушенням базових принципів демократії. Особливо цинічним це виглядає на фоні заяв Банкової про необхідність боротися з фейковими новинами, адже вертикаль голів державних адміністрацій підпорядковується безпосередньо Президенту України.

У заяві «Батьківщини» йдеться, що фейки, «чорнуха» і «джинса» – це явища, неприпустимі в демократичному суспільстві. Українське законодавство передбачає відповідальність за подібні правопорушення. І ця відповідальність є невідворотною.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром