Любомльська громада – в аутсайдерах з оздоровлення дітей

29 Березня 2018, 14:33
2072

Працювати над тим, аби охопити літнім оздоровленням якомога більшу кількість волинських школярів. Саме таке завдання поставила заступник голови обласної державної адміністрації Cвітлана Мишковець перед членами регіональної міжвідомчої комісії з питань організації та проведення оздоровлення і відпочинку дітей, а також керівниками районних органів влади та місцевого самоврядування, під час засідання зазначеної вище комісії 27 березня 2018 року.

Варто зауважити, що невдовзі завершується черговий навчальний рік. Це ж означає, що часу для підготовки позаміських закладів оздоровлення та відпочинку до літнього сезону залишається все менше. А відтак, на переконання Мишковець, слід мобілізувати зусилля усіх структур, аби якомога більша кількість дітей могли набратися сил у таборах на теренах Волині перед 1 вересням, ‒ повідомляють у відділі інформаційної політики облдержадміністрації.

Першим на засіданні комісії звітував заступник начальника управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Олександр Ткачук. Він у загальному розповів про фінансове забезпечення можливостей оздоровлення та відпочинку дітей із Волині у 2018 році. Однак, передусім, наголосив: цьогоріч оздоровча кампанія стартувала ще в лютому місяці. Саме тоді школярі нашого регіону мали нагоду відпочити в «Українському дитячому центрі «Молода гвардія», що в Одесі, та Міжнародному дитячому центрі «Артек», що в Пущі Водиці на Київщині.

Що стосується Волині, то підготовча робота до літнього оздоровчого сезону 2018 року та, власне, впорядкування дитячих закладів відпочинку також розпочалися ще на початку лютого.

По тому ж Світлана Мишковець поцікавилася, скільки коштів передбачено в регіоні для охоплення відпочинком дітей, зокрема й пільгових категорій.

– Загалом, – повідомив Олександр Олександрович, – цього року заплановано виділити 2,5 мільйони гривень, як субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам на придбання путівок для оздоровлення дітей, котрі потребують особливої соціальної підтримки на умовах співфінансування 50% на 50%. Окрім цього, міськвиконкоми та райдержадміністрації передбачили для зазначених потреб стільки ж. Щодо об’єднаних територіальних громад, то вони запланували ще 1,8 мільйонів гривень.

Щодо аутсайдерів у виділенні коштів на придбання путівок, то ними, за словами Олександра Ткачука виявилися Іваничівська, Любомльська, Самарівська та Смідинська об’єднані територіальні громади. Ще ряду ОТГ вдалося запланувати лише невелику кількість коштів для оздоровлення дітей. Враховуючи зазначене, заступник голови облдержадміністрації дала доручення активізувати роботу з залучення більшої кількості коштів на оздоровлення Волинських дітей. Світлана Мишковець переконана: виділення навіть невеликої суми піде на користь та дозволить заповнити дозвілля більшої кількості учнів влітку, а відтак – вберегти їх від негативних речей.

Разом із тим, учасники засідання комісії обговорили основні вимоги щодо безпеки харчування та перебування дітей у закладах оздоровлення та відпочинку, а також вжиття усіх необхідних заходів задля забезпечення у них належного рівня пожежної безпеки.

Коментарі
30 Березня 2018, 00:36
Любомльська громада скрызь в аутсайдерах - дыти в садочках ы школах мерзнуть, ціни на харчування позахмарні, дороги розбиті, ще центр якось прибирають а на околицях любомля сміття та буряни - любомльці мені стидно за вас кого ви вибрали
30 Березня 2018, 12:42
1).садочки райради переходять 1 квітня в ОТГ,2).ціни на харчування підняли по всім громадам по Любомльській це на 5 гривень (з них 30% 1.50грн.громада,70% 3.50грн. батьки)підняли рівно на 3.50 коп. в День ,3). Дороги так після зими і великими опадами є проблемні ділянки,а як їх при таких погодних умовах полагодити?4).хто на околиці сміття вивозить мабуть МЕР з депутатами?5). Може ти підеш працювати в ЖКГ вакансії ще є і покажеш як потрібно наводити лад в місті?
30 Березня 2018, 22:15
це й не дивно, банда при владі, гребуть все під себе, печалька(...
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024