Ягодин: запорізький підприємець хотів зекономити, але «влетів» на мільйони

24 Березня 2018, 13:34
1676

У зоні митного контролю митного посту «Ягодин» водій-перевізник товару подав до митного оформлення імпорту документи на бувший у використанні зернозбиральний комбайн «John Deere» у комплекті з жаткою.

Згідно з пред’явленими інвойсами вага сільськогосподарської техніки мала б становити 15,8 тонни, а її вартість – 18 150 Євро. Проте результати зважування на динамічних вагах показали майже 21 тонну, що стало причиною сумнівів у достовірності поданих до митного оформлення документів, – повідомляють у прес-службі Волинської митниці ДФС.

Відтак, Волинська митниця звернулася із запитом до компанії-продавця щодо копій документів, на підставі яких цей товар було відправлено з території ЄС. Отримана відповідь засвідчила, що дійсна ціна угоди щодо комбайна з жаткою становила 72 000 Євро, що за курсом Національного банку України станом на дату розмитнення складало 2,36 мільйона гривень.

Таким чином, за переміщення через митний кордон України товару з приховуванням від митного контролю шляхом подання неправдивих відомостей, керівник підприємства – імпортера постане перед судом. Порушником, який хотів через обман зекономити тисячі на митних платежах, виявився мешканець Запорізької області.

Відповідно до ч.1 ст. 483 Митного кодексу України його дії тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товару – предмета правопорушення з його конфіскацією.

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024