Перші офіційні висновки причини смерті породіллі з Любомля

21 Березня 2018, 14:04
10694

Своє слово сказала клініко-експертна комісія, яку скликали при Волинському управлінні охорони здоров’я.

Так, основною причиною смерті Юлії Оніщук медики вважають травму селезінки, йдеться у сюжеті Волинської регіональної дирекції НТУ.

Нагадаємо, 9 лютого Юлія Оніщук народила третю дитину, однак втратила багато крові. Аби врятувати маму трьох дітей, небайдужі жителі району здавали кров. Однак через три дні, 12 лютого, жінка померла. Родичі померлої породіллі з Любомля звинувачують лікарів у непрофесійності.

Читайте також: «На всю країну говорили про причину смерті породіллі з Любомля».

«За кулісами продовжували обговорювати причини смерті породіллі з Любомля».

У поліції за фактом службової недбалості розпочали кримінальне провадження і призначили низку експертиз.

«Клініко-експертною комісією явних недоліків у наданні допомоги Юлії Оніщук не встановлено. Жінка поступила до лікарні з кровотечею, у неї був важкий геморагічний шок, який в подальшому призвів до такого результату», – прокоментував головний спеціаліст з акушерства та гінекології управління охорони здоров'я Роман Савка.

 

Коментарі
21 Березня 2018, 18:03
Всім давно відома ця лікарня!!! Ще нікого там толком не вилікували.Всі хто може- їдуть в Ковель або в Луцьк. Повірте, я не просто так пишу, я все це знаю.Просто звичайні люди нікому там не потрібні. Це віддалений, забитий район. І лікарі там царі і боги. Ніхто їм не указ. І чхати вони хотіли на ваші проблеми!
21 Березня 2018, 19:32
Лікарна найкраща в області дякуючи Дибелю,а лікарі (не всіх стосується) ........
21 Березня 2018, 20:06
Живу в Ковелі. Перші пологи були в Ковелі. Не розумію захвату людей ковельськими лікарями. Не одноразово мала там проблеми, хоча стикнулася з не одним хорошим лікарем. По рекомендації подруги наступні 2 пологів були в Любомлі. Відношення до пацієнта і місцями професіоналізм на жаль з Ковелем не порівняти. Якщо буду чекати на четверту дитинку, то обовязково повернусь!!!
21 Березня 2018, 22:02
Про що ви люди говорите...які тут лікарі. Включіть логіку. Хороший спеціаліст не буде просирати своє життя і талант у такому селі, як Любомль. Так звичайно є вийнятки але це мізерний відсоток. Можна сказати що досвідчені, але досвід їх тільки в стандартних ситуаціях. Дай якесь відхилення і шарік здувся. На жаль
21 Березня 2018, 23:12
Я працюю в цій лікарні..... сказати що є спеціалісти нажаль не можу особливо коли повязувати з гінекологією. Про те чи дійсно рятували Юлічку так рятували. Але ніхто не признав того що недообстежили, ніхто не схотів визнати якусь хочаб маленьеу але вину... Чому????? Нажаль в передачі не було дано відповіді на багато запитань які задавали рідні , а це значить що є що скривати.....
22 Березня 2018, 12:26
Звинуватили лікарів щоб прикрити себе це видно зразу, що щось брешуть і не договорюють рідні, а та ке може статися з кожни і в любій лікарні. Знаєте ві дверної ручки такої травми не буде, а може її чоловік вдарив а тепер хоче прикритися і на камеру він не дивиться. Видно що щось приховують і просто так покійна не просила б врятувати дитину значить щось було. Саме прсто лікарів зробити винними не думаючи.Якщо вони такі погані і не прфесіонали то нейдіть до них. А в рідних є своя правда а казати бояться.
22 Березня 2018, 13:32
Такої сім'ї як Саша і Юля ще зара мало де й зустрінеш! Як вони кохали один одного!! Про що ви пишете люди ! Побійтесь Бога ! Який чоловік її бив
22 Березня 2018, 13:34
А те що Юля просити дитину врятувати так це того що вона прекрасно знала яка Петрівна спеціалість і які наслідки її лікування і оперування можуть бути!
22 Березня 2018, 14:27
Спостерігаю за історією з самого початку. Як би родичі не заперечували, але помітно неозброєним оком, що вони багато чого приховують. Хочуть когось звинуватити щоб легше жилося. Треба ж себе вину скинути. Деякі кадри з передачі, просто вразили. Не поїхали в лікарню, бо відчули, що нічого страшного. Вішала курточку і зачепилась в дверну ручку. Від просто зачепилась, таких наслідків не буде. Сила удару зовсім не та, щоб таке сталось. Допомогли зачепитись є значно більш відповідна сила удару, щоб таке сталось. Погоджуюсь з коментарем вище, чоловік чомусь уникає при кожній можливості контакту з камерою.
22 Березня 2018, 17:23
Я думаю, якби чоловік та родичі Юлії були би в чомусь винуваті, то вони не стали би шукати правду через поліцію, телебачення, пресу...
22 Березня 2018, 18:30
Вони втратили час. А людська психологія не може часто визнати свою вину, особливо, коли це трагічно закінчилось з рідною людиною. Краще когось винним рахувати...Погоджуюсь з коментарем вище, що коли таке сталось, тим більше з вагітною жінкою, то треба було не "відчувати", що все добре, а діяти інакше. Їм це пояснили навіть незалежні експерти.
22 Березня 2018, 20:04
А вы не задумываетесь,что могли при родах повредить селезенку, выдавливая плод?! Очень частые случаи были,когда роженицы слабыи ребенок может захлебнуться розовыми водами. Это легко проверяется экспертом!! Жуткая история, очень жаль такая нелепая смерть, а деточкам без мамы как? Земля пухом тебе, бедолага!
22 Березня 2018, 21:04
Як можна говорити що чоловік на камеру не дивиться.ТА НЕ ДАЙ БОЖЕ НІКОМУ ТАКОГО ГОРЯ ЯК ПЕРЕЖИЛИ ВОНИ. Я знаю добре цю сімю і від сліз вони вже не можуть дивитись це точно. Це говорить людина яка ніколи не втрачала ріднихрідних чи не відчувала болю, або черства і жорстока...... якби була вина родичів вониб не добивались справедливості. Просто в нас привикли ніколи нічого не доказувати а скільки тільки таких випадків про які люди просто змовчують бо знають що нічого не докажуть бо все рішають гроші. А ВОНИ МОЛОДЦІ ЩО НЕ ПОБОЯЛИСЬ....
22 Березня 2018, 22:01
Розумію горе родичів і друзів. Але підтримую коментарі вище. Хай родичі спочатку начнуть шукати винних з себе. Ніхто їм не винен що вони втратили дорогоцінний час. Також звернув увагу на дверну ручку. Сила удару явно була більша, як просто зачепилась. Родичі говорять одне а виявляється друге, що ставить під великий сумнів чи не помогли їй вдаритись.
23 Березня 2018, 10:13
Яккщо такі хринові лікарі шановні то якого чорта вибачте до їх їхати була вона в Луцьку то треба було там і бути тим більше що декілька раз була загроза. А то сасмі наробили а тепер треба шукати винних круті. Коментар вище сказав так жили так ідеально нема ідеально не вірю приховують і брешуть. Самі винуваті мають багато гроші хочеться п не нести відповідальності хай несе хтось другий так легше.
23 Березня 2018, 15:25
Декілька днів назад проходили з чоловіком медогляд в лікарні. Бачили чоловіка покійної з дітьми, який на всю Україну кричав, яка погана лікарня, лікарі, як погано роблять аналізи, і заходив на прийом. Чому ж ви знову в таку погану лікарню прийшли, а не в Ковель чи в Луцьк на прийом не поїхали?
23 Березня 2018, 18:34
Співчуваю рідним і близьким, але знаю цю "ідеальну" сім'ю. В середньому барі на Миколи цей "ідеальний" чоловік так побив хлопця, що аж стіну з гіпсокартону розламав, що до цього часу вмятина є. Юля за живіт трималася, просила Сашу припинити. Свідків було багато, і це не поодинокий випадок. А ДТП, про яку говорить весь Любомль і митниця, може там селезінка порвалась??? А не зверталась до лікарів тому, що покривала чоловіка? А родичі були де, коли ій дома болів живіт? З приводу таблеток, то я сумніваюсь, що тато, який кілька років має іншу сімю у Вінниці і тут не живе, знав коли і яку таблетку Юля приймала. Всі кажуть, що Юля з татом останні роки не спілкувалась. Тому краще направте свою енергію на виховання дітей, бо тут до вас також дуже багато запитань.
24 Березня 2018, 19:06
Сім'я була як сім'я..Сашка її полюбив ще пацаном,і йому було байдуже що вона старша за нього..Він її не те що бив,він її сам боявся,боявся навіть при ній Привітатись з знайомими дівчатами..І свою справу вони розпочали разом-співали на весіллях...іменинах..Кругом разом.Знаєте може всіляке бути..можна і об дверну ручку стукнутись -наслідки можуть бути плачевні..можна їсти суп і поперхнутись так,що будуть спасати...Я думаю що ніхто її не бив,бо покійна Юля була не з тих,що дасть себе образити..досить досвідчена людина,яка відсіч могла дати добрим слівцем.Звернулись можливо й не вони на передачу ,а передача знайшла їх,так як ситуація набула розголосу...Діточки виростуть і будуть згадувати люблячу маму...і дякуватимуть татові за те,що він добивався правди....А ходити чи ні в цю лікарню їхнє право...Дітей він точно до гінікології не водив ..а до Педіатра...а може на прививку...яка вам різниця.Я думаю до Сашу там зараз будуть боятись і належним чином оглядати його діток.А ще дуже сподобалась в передачі маленька Меланія..дитинка сильна і обовязково буде щаслива.Миру і злагоди всім нам..будьмо добріші одні до одних...не шукайте винних ,бо винні ми всі у чомусь..і лише Господь нам суддя.
28 Березня 2018, 17:19
Ви б шановна трохи бумали що пишите!!! А чого ви не пишите чого Саша того хлопця трохи потряс? Чого не пишете що той хлопець був обдовбаний і образив Юлю ? Як ви взагалі смієте обговарювати і так брехати про сім'ю до якої взагалі немаєте відношення.ви б краще замість того щоб збирати сплєтні і розпускати них кругом сходилт б до церки і попросили б здоров'яка собі і своїй родині. Не наводьте наклепи на сім'ю. Це була чудова і щаслива сім'я! І все що тут пишуть про бійки аварії і тд це все БРЕХНЯ!!!!
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024