Бережці: люди рятують птахів, які потерпають від голоду і холоду

21 Березня 2018, 13:44
4145 Джерело: kordon.in.ua

На непередбачену стоянку білі птахи з чорною ознакою змушені були зупинитися й на території Любомльщини.

«Нещодавно з нашими активістами зв’язалися прикордонники й повідомили, що біля села Бережці на берегах річки Ягодинки виявлено близько 50-70 лелек, які, очевидно, страждають від голоду і холоду, — розповідає голова Любомльської районної організації УТМР Олександр Мікульський. — Тут же було вирішено запастися продуктами і підгодувати птахів», – пише КОРДОН.

Окрім Олександра Мікульського, до благородної справи долучилися місцеві УТМР-рівці Сергій Сватко, Богдан Горик, Володимир Бекіш та Олександр Яценюк. Останній до порятунку птахів навіть залучив свого маленького сина Станіслава, аби хлопчик змалку вчився любити і берегти природу.


Чоловіки власним коштом придбали для лелек необхідні продукти. Значну допомогу у цьому плані надав й підприємець Віктор Козел та дирекція супермаркету «Наш край».

Неподалік від тимчасової стоянки бузьків активісти розчистили сніг і висипали для них корм. Щоправда, птахи спершу не наважувалися підходити на це місце, боячись людей.

Члени товариства мисливців і рибалок впевнені, що голод таки приведе лелек до поживи. За ними, доки не зійде сніговий покрив, й надалі спостерігатимуть і підгодовуватимуть члени УТМР, екологи і мисливствознавці.

Якщо ж виявлятимуть ослаблених і кволих — будуть підбирати і виходжувати вдома.



 

Коментарі
21 Березня 2018, 16:10
Чому хвалисть... Лелек рятують невідомо-якою рибою та сухарями, які надав "Наш Край"... Невже сухарями врятують лелек... Один піар... На ринках можна вилучити незаконно виловлену живу рибу та кормити лелек... Або ж купити живого малька в Бурдила чи в Шацьку...
21 Березня 2018, 17:51
<p>От купиш малька і покормиш лелек,тоді похвалишся,а пи..ти на дивані ми всі вмієм</p>
21 Березня 2018, 18:01
Дурню, Бурдило ж помер
22 Березня 2018, 00:49
Звідки в людях стільки злості?Ви бачили ту рибу, що так висловоюєтесь?<br/>Чому відразу треба ставити під сумнів чужі спонуки? Невже не можна потішитись тим, що ще є небайдужі люди?
22 Березня 2018, 09:05
Я дуже рада що є добрі люди. Молодці. <br/>Нехай ваше добро вернеться вас з торицею.
26 Березня 2018, 15:08
Мікульський робить на гривню а вихваляеться на всіх сайтах але мені дуже цікаво чому кордон його постійно вихваляе може безплатно Ви дівчата перед тим як щось писати про цього фалька краще поцікавтесь що журавлі можуть істи мікульському знаючи його ми пробачаемо кожна дитина знае що ість птиця така як журавлі тим більше такими кусками що кабан може вдавитись в Любомльському районі навіть на виборах незнайшлось крім кращого платника податків мікульского кого сфотографувати
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024