На всю країну говорили про причину смерті породіллі з Любомля

19 Березня 2018, 22:09
15504

Про смерть 34-річної породіллі Юлії Оніщук, яка померла у Любомльській лікарні, стало відомо усій Україні. 

Що стало причиною смерті жінки: халатність та непрофесійність лікарів, чи травма, через яку стався розрив селезінки спробували з’ясувати в програмі «Стосується кожного», що вийшла на телеканалі «Інтер» 19 березня, – пише Волинь24.

Нагадаємо, 9 лютого Юлія Оніщук народила третю дитину, однак втратила багато крові.

Аби врятувати маму трьох дітей, небайдужі жителі району здавали кров. Однак через три дні, 12 лютого, жінка померла. Родичі померлої породіллі з Любомля звинувачують лікарів у непрофесійності.

За словами сім'ї Юлії, її доставили в лікарню як породіллю з кровотечею. Але там із незрозумілих причин розірвалася селезінка, яку довелося видалити.

«ВОНА ЇХАЛА В ЛІКАРНЮ ЗДОРОВОЮ ДИТИНОЮ»

Під час програми розповіли, що напередодні пологів Юлія Оніщук помітила кровотечу. Вона негайно поїхала в лікарню, де її відразу прооперували. Цікаво, що під час кесаревого розтину у жінки двічі зупинялося серце, а згодом лікарі виявили розірвану селезінку.

Матір Юлії Валентина Гаврилюк стверджує, що її донька не мала проблем зі здоров’ям, хоч часто лягала на обстеження в лікарню. Протягом вагітності вона декілька разів скаржилася на болі в животі, натомість лікарі давали вказівку пити звичайну «Ношпу». 

«Вона їхала туди здоровою дитиною, а що сталося під час операції досі ніхто не знає. Операція тривала протягом кількох годин, і нам ніхто не казав в якому стані моя дитина. Кричали тільки, аби донорів шукали. Ми самі їздили у Володимир-Волинський, аби взяти кров. Коли вони викликали на допомогу луцьких лікарів, то ті нам сказали, що в моєї дитини двічі зупинялося серце», – каже Валентина Гаврилюк. 

КРОВ ДЛЯ ПОРОДІЛЛІ НЕ ПРИЙМАЛИ

Батько ж Юлії Оніщук Василь Гаврилюк поділився, що донорів крові було безліч, однак лікарі не брали у них кров, і не дуже поспішали рятувати його доньку. 

«Я приїхав в лікарню і побачив величезний натовп людей, які готові були здати кров. Але лікарі не приймали кров, бо не було ні пакетів, ні контейнерів», – каже Василь Гаврилюк.

Чоловік Юлії Олександр розповідає, що за два тижня до пологів дружина вдарилася животом, однак він переконаний, що ця травма не могла стати причиною розриву селезінки. 

«Я прийшов додому і побачив, що вона плаче на ліжку. Сказала, що вішала куртку на двері і вдарилася животом об ручку. Хвилювалася, аби з дитиною нічого не сталося. Але я дивився на живіт, то там була невеличка подряпина та й на біль вона тоді не скаржилася», – розповідає Олександр. 

ПОРУШЕНЬ У ДІЯХ МЕДИКІВ НЕ ЗНАЙШЛИ

Акушер-гінеколог Тетяна Франчук, яка робила кесарів розтин Юлії заявила, що лікарі зробили все можливе для того, аби жінка лишилася живою. 

«Вночі вона подзвонила мені й сказала, що прокинулася у калюжі крові. Хочу сказати, що це у неї вже третій кесарів розтин. Юля тричі лежала у мене із загрозою. Рішення про видалення плаценти було прийнято після пологів.

Коли верхню частину видалили – нижня не видалялася. Ми запідозрили врощення плаценти, тому консиліум лікарів прийняли рішення екстирпації матки. Погано те, що Юля нічого не сказала про травму, яка могла стати причиною кровотечі та врощення плаценти», – каже акушерка.

Стосовно «Ношпи», медик зазначає, що ніколи не призначала вагітним пацієнткам приймати знеболювальне, тим більше «Ношпу». 

«Ми не призначаємо «Ношпу» в стаціонарі, а в телефонному режимі я не лікую пацієнтів», – пояснила акушер-гінеколог.

Головний акушер-гінеколог Волині Роман Савка зазначив, що нещодавно відбулася клініко-експертна комісія Міністерства охорони здоров’я, під час якої проаналізували дії медиків під час операції.

«Ми прийшли до висновку, що в цій ситуації мав місце двомоментний розрив селезінки, що стало пусковим механізмом всього того, що було пізніше. Другий факт – плацентація в ділянці післяопераційного рубця. А третім моментом стала масивна крововтрата, яка схоже, тривала не 3 години, як кажуть рідні жінки, а тривала 6-12 годин», – зауважив він. 

І додав, що врятувати жінку від смерті було неможливо. До того ж, комісія не виявила недоліків у роботі лікарів.

 

Коментарі
20 Березня 2018, 00:15
Так від чого ж все-таки розірвалася селезінка, чи її розірвали?
20 Березня 2018, 01:18
Хочу Вам побажати сили, терпіння... На превеликий жаль, вашу дочку, дружину, маму вже не повернути і ніхто вам її уже не замінить, але подумайте про себе і діточок, яким ДУЖЕ потрібні ваша любов і підтримка. Повірте, в нашій державі на даний час ви не доб'єтесь правди, скрізь йде кругова порука й сила грошей. Тому, благаю, будьте мудрими й побережіть себе заради дітей, яким треба здорові тато, бабуся, дідусь... Миру вашій родині!!!
20 Березня 2018, 10:12
Треба було уважно дивитись і слухати передачу.
20 Березня 2018, 10:37
Цей випуск телепередачі ще раз довів, що це шоу і фарс де сидять люди, котрі навіть і вникати в проблему не хочуть, а тільки шукають як вчепитися і налетіти на рідних. Дуже обурило те, в якому тоні дозволяли собі розмовляти "деякі експерти". Люди приїхали за підтримкою і співчуттям, а на них налетіли . Це бридко... Цей випадок ще раз доводить, що нема чого шукати правди на подібних шоу там панує правда тих у кого більше грошей і зв'язків.
20 Березня 2018, 10:44
Просте зауваження до автора статті. Невже вам все-одно як правильно пишеться медична термінологія та назви операцій: * експлуатація матки* ну це вже просто фінал. Невже важко перш ніж писати запитати у того хто компетентний. Це ж суть вашої професії. Чи ви пишете станні для галочки--нехай читають всеодно не зрозуміють. Але коли читаєш, то складається враження, що пише школяр: написано добре, але такі смішні помилки. Старайтеся і вчіться, а головне хоть десь заявіть, що медицина наша в д*пі, бо в Сирії і Зімбабве лікар забезпечений усім і не думає де взяти гроші на життя. Лікарі теж люди і в основному з великим серцем, зі співчуттям. В кого його нема йде в прокуратуру і митницю, там претензій не виставляють. І під сумнів 10 років навчання ніхто не ставить. Не буде скоро ні лікарів молодих, а стархиш люди і самі доведуть...
20 Березня 2018, 14:01
Дивилась передачу і знаєте, 100-відсотково звинувачувати лікарів не можна. Що значить "їхали за підтримкою"? Родичі не готові були прийняти іншу сторону, для них є тільки їх правда і все. Та й прикінці передачі чоловік сказав, що лікарі робили все можливе. Шкода жінку, діток. Але родичі явно не все договорювали. Я зрозуміла лише одне, якщо Богу угодно, то людина буде жити. І не важливо де її оперують - у Луцьку, в Ковелі чи Любомлі. Співчуття рідним, нехай спочиває з миром.
20 Березня 2018, 14:15
Читайте уважніше. 100% ніхто лікарів не звинувачує, але явно помітно що на передачі ніхто і не старався шукати якийсь компроміс. Навпаки на родичів вилили бруд і зробили винними. А рідні Юлії мусили пережити ще раз цей біль і безпомічність. І перш ніж щось коментувати, уявіть що маєте глянути у вічі дітям, які більше не побачать мами.
20 Березня 2018, 15:07
А ви знаєте, що за наклеп є кримінальна відповідальність і якщо буде доведено відсутність вини лікарів, то на Вас пані Інно можна легко подати в суд! За поширення в засобах масової інформації неправдивої інформації. Тожбо готуйтесь!
20 Березня 2018, 15:23
Любомльські лікарі ще раз довели,що вони робили все можливе .і не злякались нічого,молодці.
20 Березня 2018, 15:29
А ви знаєте ,де взагалі селезінка знаходиться?погугліть,якщо такі питання виникають,і подумайте як через розріз по Пфаненштілю(почитайте шо то є,так для загального розвитку) можна РОЗІРВАТИ СЕЛЕЗІНКУ!
20 Березня 2018, 15:33
Хто помітив фразу Петрівни, що вона все ж таки пошкодила мочевий пузир під час операції? Це знову ж таки свідчить про непрофесіоналізм її, як фахівця своєї справи. І взагалі, знаючи з власного досвіду, наших лікарів дуже важко заставити щось робити. Звикли лише за хабарі жити. Холоднокровні, в їхніх очах немає ніякого співчуття до родини.
20 Березня 2018, 15:49
От якраз ви і не хочете знайти компроміс. Навіщо спекулювати дітьми? Що за фрази "подивіться дітям в очі"? Ви зараз і мене готові звинуватити, аби знайти крайнього. Це ще раз свідчить про те, що ви не зацікавлені дізнатись правду. Для вас головне зробити когось винним і все.
20 Березня 2018, 15:57
Які Ви безсовісні!Сидите в своїх теплих ліжках і обговорюєте людей,які ночами не сплять,не бачать ні сім'ї своєї ,ні дітей своїх,поїсти коли не мають,все віддають тій клятій роботі!Ніхто з вас навіть і близько не знає,що таке бути лікарем,скільки то часу треба вчитись ,практикуватись,скільки всього треба тримати в голові!І для чого це все?Щоб отут якась &quot;крепко умна&quot; змішували з г*амном не маючи і зеленого поняття про медицину!<br/>Як ви смієте казати Ліщучка,Франчучка!Та ви ж до них і самі на прийом ходите,впевнена на всі 100!І скільки людей дякуючи їм живе?Ніхто ж не думає про це,тільки б обісрати чим посмачніше!
20 Березня 2018, 16:08
Вони не сплять ночами лише із-за хабарів, бо знають, що кожен пацієнт, який йде на прийом, мусить заплатити, бо іначе у твою сторону ніхто навіть не гляне, ніхто не заворушиться. Думаєте, за зарплату такі «доміща» наші гінекологи будують і навчають дітей у Англії???
20 Березня 2018, 18:05
Анонім, цікаво за які гроші Оніщуки хату прбудували?
20 Березня 2018, 18:55
Шановні медики! Не ховайтесь за вигаданими іменами, якщо такі &quot;білі й пухнасті&quot;майте сміливість писати від свого імені!!!!!
20 Березня 2018, 19:35
Просто це все що відбувається у Любомльський ТМО - це не припустимо !!! Я не хочу говорити за цей випадок з Юлією Оніщук , можливо медики і зробили все що могли .................. Але з якою неповагою і безсердечністю лікарі ставляться до пацієнтів це жах!!! <br/>Дорогі медики Любомльського ТМО, можливо якщо стільки негативних відгуків звучить у вашу адресу, то час щось змінити або когось замінити, можливо треба переосмислити де і ким ви працюєте !!!
20 Березня 2018, 20:16
А я згідна з Наталією! Легко судити зі сторони. По-перше, породілля 3 рази лежала на збереженні, вагітність проходила важко. По-друге, у неї був удар, після якого вона нікуди не звернулась. По-третє, був дуже низький гемоглобін. А родичі говорять що везли в лікарню абсолютно здорову жінку, яку вбили лікарі. Мені дуже шкода рідних і діток Юлії, але не можна кидатись такими словами. Я знаю особисто лікаря Франчук і знаю багатьох людей, які задоволені нею. А породіллі і дітки помирають скрізь, в будь-якому роддомі такі трагедії трапляються, нажаль. І це не завжди говорить про непрофесіоналізм лікарів
20 Березня 2018, 21:17
Якщо це і мене стосується, то я взагалі за освітою вчитель і до медицини не маю ніякого відношення. Просто пишу свою точку зору от і все
20 Березня 2018, 21:39
А я медик ,але відношення до ТМО не маю
20 Березня 2018, 22:05
самий нормальний гінеколог -це Крецо
20 Березня 2018, 23:01
У нас неадекватні лікарі, які не будуть нічого робити якщо не дати грошей. Відразу згадав цю ситуацію, і як чоловіка не лікували.<br/>http://lyuboml.rayon.in.ua/news/11824-hlopets-iakogo-zhorstoko-pobili-na-griadi-dosi-v-komi
20 Березня 2018, 23:08
Крецу часто неуважний до своїх пацієнтів, мене тримав 3 дні з болями, поки не звернулись до іншого лікаря, який сказав робити кесарів розтин
20 Березня 2018, 23:56
А ви самі з Любомля? Так добре знаєте лікарів, а навіть назву міста не змогли правильно написати)))
21 Березня 2018, 00:00
Крец В.В. - спеціаліст супер ..... !!! про нього нічого поганого не чула..... коли запитала у одніє з працівниць Любомльського ТМО до кого стати на облік по вагітності порекомендували нього ....пішла до нього і не пожаліла ....спокійний, людяний знає свою справу!!
21 Березня 2018, 00:28
Ви гроші Онфщуків не рахуйте!!! Вони як бджілки крутились щоб гроші заробити і добудувати будинок !!!! Скільки Юлічка попоспівала своїм чарівним голосочком щоб заробити копійочку
21 Березня 2018, 00:33
Люди схаменіться !!! Замість того щоб обговорювати гроші хто скільки має помоліться Богу і попросіть щоб вашу оселю оминуло таке лихо!!!!
21 Березня 2018, 01:01
&lt;p&gt;Я сам з України.А те що пишу то знаю бо сам неодноразово стикався з цим.&lt;/p&gt;
21 Березня 2018, 06:25
Подивилась я цю передачу і виникло дуже багато різних емоцій та коментарів. Але, почавши писати, я зрозуміла, що не знаю з чого почати. Найперше, хочеться щиро висловити сім‘і, родичам і близьким нашої Юлічки свої співчуття! Сталася непоправна втрата, прийшло велике горе, але ви повинні бути сильними заради трьох діточок, яким надзвичайно, як ніколи, потрібна ваша увага та любов. <br/> А тепер стосовно телешоу: найважливіші і найщиріші слова з усіх експертів були сказані Ніною Матвієнко. До них потрібно прислухатись і їх потрібно почути усім без виключення. Звичайно, що у кожного своя правда. Хтось підтримує рідних, хтось стає на бік лікарів, а на мою особисту думку, наші лікарі далекі від ідеалу, але в те, що вони були бездіяльні, нічого не робили, щоб врятувати Юлю, я не можу повірити. Думаю вони робили все, що могли. Рідних я прекрасно розумію вони хочуть, щоб подібні історії ніколи не траплялись в жодній сім‘і, але , на жаль, це неможливо, адже у кожного настає той час, коли він повинен покинути цей світ і, хоч як би жахливо це не звучало, Юля, якби не попала до наших лікарів, або луцьких, чи, можливо, ще до якихось, вона все одно б померла, адже в кожного з нас відведений свій час і це ми всі повинні розуміти і приймати за належне. Кожному хочеться прожити якомога довше: народити і виховати дітей, дочекатись внуків, реалізувати себе в кар‘єрі, побачити якомога більше цікавих місць на нашій планеті та багато чого іншого, але ми завжди повинні розуміти, що кожен наш день може стати останнім.<br/>Я дуже сподіваюсь, що, якщо наші лікарі, насправді винні у смерті Юлі, то вони понесуть за це покарання. І якщо це станеться не на землі, то на небі точно. А рідним мені б хотілось побажати по скоріше загоїти свої душевні рани, «повернутись до життя» та віддати всю свою ласку, ніжність та любов Юліним та Сашиним діткам. Мені здається, що Юля найбільше хотіла б саме цього. Вічна їй пам‘ять!
21 Березня 2018, 20:25
Цю лікарню всі знають!!! Ніхто нічого робити не буде, якщо не зацікавите. Всі хто може їдуть в Ковель або в Луцьк за допомогою. Я знаю про що пишу. І виправдовувати лікарів не треба. У нас ще ні одного не покарали за халатність і помилок не признали. Усіх виправдали.
21 Березня 2018, 21:46
А скоро лікарів будуть ловити в місті і бити по голові трубою.І тоді не буде круговою поруки.Тоді буде справедливість і правда.Жестоко,але іншого виходу немає.
22 Березня 2018, 01:27
З нас і так луцькі лікарі сміються...постійно як до них їдуть з нашого району з єхидною посмішкою кажуть-&quot;чому ви до нас приїхали,в вас же ж лікарня нова,і обладнання сучасне&quot;Тепер їм буде нас шкода..і більше не казатимуть &quot;чому?&quot; а навпаки&quot;добре що ви до нас приїхали&quot;.Дякую Олександрові що так гідно відстоює свою покійну дружину,що бореться за справедливість..і не боїться йти проти всіх..він справжній чоловік...
22 Березня 2018, 22:30
Лише один Бог знає правду!!!<br/>Вже всеодно Юлю не повернути!!!<br/>Говорити можна що завгодно...<br/>І судити когось не маємо ніякого права!
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024