Депутати районної ради поділили майно Любомльської громади

08 Березня 2018, 13:00
4643

На позачерговій 21 сесії районної ради 7 скликання прибуло 22 народних обранці. Порядок денний складався з майнових питань, які у терміновому порядку потребували вирішення.

Гарячі дискусії розпочалися навколо питання про передачу майна із спільної власності територіальних громад сіл, селища, міста району в комунальну власність Любомльської міської ради. Депутати ніяк не могли вирішити, з якого часу громаді має належати адміністративне приміщення районної ради, друкарні та територіального центру соціального обслуговування населення: з 1 квітня цього року чи 1 січня 2019-го.

З цього ж приводу напередодні сесії засідала бюджетна комісія, на якій жваво обговорювали питання власності. Різні думки звучали, але в кінцевому результаті вирішили передати ці приміщення Любомльській міській ОТГ з 1 січня 2019 року.

«Згідно Закону, після об’єднання ті установи, які перебували в районній комунальній власності, повинні перейти у підпорядкування громади, – розпочав виступ керманич Любомльської міської ОТГ Роман Ющук. – 4 січня ми звернулися до районної ради із клопотанням про передачу всього майна у Любомльську міську ОТГ.

Ми дуже потребуємо адмінприміщення. Адже у нас збільшився штат (на сьогодні працює 41 людина), який ще не повністю укомплектований. Маємо набрати кадри у ті відділи, які повинні бути у структурі ОТГ. Так як міська рада займає невелике приміщення, ми не можемо у ньому розмістити всіх своїх працівників. Тому гостро потребуємо адмінприміщення.

Голова любомльської ОТГ Роман Ющук.
Голова любомльської ОТГ Роман Ющук.

«Ті кабінети, які зараз вільні в районній раді, ми можемо безкоштовно надати в користування міській раді, але саме приміщення – після повного об’єднання всіх громад на території Любомльщини», – висловив свою позицію голова райради Микола Сушик.

Голова районної ради Микола Сушик, його заступник Ганна Сачук, перший заступник голови РДА Олександр Герасимчук.
Голова районної ради Микола Сушик, його заступник Ганна Сачук, перший заступник голови РДА Олександр Герасимчук.

Депутат Дмитро Маляс звернувся до голів інших ОТГ, які були присутні на сесії, з проханням висловити свою точку зору з цього питання.

«Я здивований, скажу чесно. Ви зараз приймаєте рішення за 2019-ий рік. Хто його знає, що буде до цього часу», – зауважив очільник Вишнівської ОТГ Віктор Сущик.

«Ви подивіться, що робиться у міській раді: там нема, де стати. Люди змушені чекати на прийом на вулиці на морозі», – додав репліку депутат Любомльської ОТГ Микола Троць.

У ході емоційних дискусій на голосування кілька разів ставили різні пропозиції, але більшості голосів не вдавалося зібрати.

Терміново потрібно було вирішити питання передачі у власність Любомльської міської ОТГ соціальних об’єктів: шкіл, ФАПів, амбулаторій, дитсадків. Адже до 1 квітня цього року їх хтось має взяти на свій баланс.

«Якщо сьогодні не вирішимо питання про передачу майна, ми не зможемо свій комунальний заклад «Центр первинної медико-санітарної допомоги Любомльського і Шацького районів» переформувати у некомерційний. Не зможемо заключити договори, наші жителі не зможуть отримати медичні послуги та змушені будуть при звертанні за допомогою до лікарів платити гроші, – взяла слово депутат, завідувач Любомльської амбулаторії №1 Оксана Дудко.

– Ви добре подумайте, за що голосуєте. Я бачу, що сьогодні гостро стоїть питання тільки в одному приміщенні – районної ради. Вирішувати всі соціальні об’єкти таким чином – це недоцільно».

Врешті, депутати підтримали рішення про передачу майна адміністративного приміщення районної ради, друкарні та територіального центру соціального обслуговування населення у власність Любомльській ОТГ з 1 січня 2019-го. А об’єкти освіти, культури, охорони здоров’я (крім ТМО Любомльського і Шацького районів) – з 1 квітня цього року.

Без суперечок вирішили аналогічні майнові питання Головненської і Рівненської громад. Також народні обранці проголосували за звільнення райдержадміністрації та управління соціального захисту населення РДА від плати за оренду майна спільної власності територіальних громад сіл, селища, міста району.

Коментарі
08 Березня 2018, 15:09
Ось як хочеться Сушику побути ще певний період при владі. А що було б якби його обрали головою ОТГ... Це був би жах... Нехай повертається в Масловець... Йому Любомльска ОТГ не до вподоби... Тим більше, з яких таких причин Вишнівська ОТГ та Рівненська ОТГ виділили гроші на зарплату "бєздєльникам" з районної ради, які так ще хочуть керувати. А чи це з їхньої сторони не буде нецільове використання коштів бюджетів ОТГ... Де прокуратура та поліція....
08 Березня 2018, 15:33
Є пару районних депутатів приморочених які грають під Сушика і Сачук дудку ,побачим на наступній сесії хто саме буде голосувати за їхні премії
08 Березня 2018, 16:23
Не знаю чи бєздєльніки, але саме за сушика відродили в Любомлі футбол як дорослий так і дитячий, відремонтували зал засідань райради, сотні тисяч гривень витрачено з бюджету району на утеплення (пластикові вікна) шкіл, клубів, чімалі суми пішли на ремонти сільських клубів та фанів, на навчальні заклади району закуплено десятки одиниць комп'ютерів, оргтехніки, канцелярського начиння... А ще, освітлені села, поремонтовпні дороги,... Це неповний перелік - скажуть, яка районна рада стьлько зробила? Якого скликання? - похвалитися,,,
08 Березня 2018, 17:23
В нашому будинку культури вже більше 15 років не оновлювалася сцена - приїздили інші райони. поляки і нам стидно було дивитися на убогі штори та занавіс. <br/>Саме завдяки Сушику, Сачучки та депутатам що хоч небудь в цьому розуміються, були виділені гроші на сцену і ми тепер не ховаєм голову в пісок !!!<br/>А Голові з Рівного дякуємо за стільці!!!
08 Березня 2018, 17:51
Свободівці і їхні прихвостні готуйтесь до слідуючої сесії,люди вашому Сушику багато чого скажуть як він використав кошти ГРОМАДИ району! Як надурив Вишівського голову ОТГ, Рівненського головуОТГ
08 Березня 2018, 21:53
Як же ж вони задовбали.Дороги,кажете?Проїдьтесь районом,подивіться на оцю всю тотальну убогість,безлад,бездоріжжя,безгосподарність. Навкруги кинуті напризволяще господарства,хатки-пустки &quot;сяють&quot;вибитими шибками,бур&quot;яни і похилені стовпи.А той клоун ходить в дебільній вишиванці,вкрутить дві лампочки десь в селі,фоткається в фейсбук і тішиться тим,як дитина нерозумна)))Ото керівника вибрали,йоксєль-моксєль...Правильно пишете-гнати в шию,ще й з ганьбою разом з тою пройдисвіткою зі зміїним поглядом і ніяких їм премій,дармоїди грьобані.
08 Березня 2018, 22:11
Скільки незавершених об‘єктів по району,шкіл,дитячих садочків,будинків культури,клубів,фапів,вікон ,санвузлів ,доріг т.д.,а це національне чмо в вишиванці замість того щоб використовувати гроші громади без відома депутатів!!! заховав бюджетні кошти на свій дебільний розсуд на депозит у банк
08 Березня 2018, 22:13
А ви далі голосуйте за премію Сушика,Сачучки і Хом‘яка
08 Березня 2018, 23:05
да, особєнно дзядук при власті і його каманда наробила<br/>взяли та й продали за капєйки кінотеатр богушу, а він там продає просрочені товари та сурогат а любомльці немають де провести дозвілля
09 Березня 2018, 01:52
Візьміть і купіть зараз цей кінотеатр Богуш продасть вам по собівартості ,будете робити там дозвілля «пзд.... не мішки таскати»
11 Березня 2018, 23:24
Хваліть Сушиків, Сачучок Хом&quot;яків... А що ж ще робити... Того кодла з так званої &quot;Свободи&quot; раз-два і нема... Що вони зробили за чотири роки... Пики наїли... А скільки свободівуців з району в зоні АТО... Хто скаже.... Поховались як руді миші, а про Україну і думати не хочуть тільки за себе... &quot;Набудували і наремонтували&quot;- це капець... Ось гроші на депозити ложити та отримувати премії, миіняти валюту та горлопанити, оце вони вміють... А що інші керівники районів робили видно... Видно роботу і Дзядука і Пархомука... І голів районних рад, особливо Сушика... Всім все ясно, а хто, що кому і коли як продав бачимо на свої очі...
12 Березня 2018, 11:56
Видно неоугодний Сушик вашій банді. У всьому він у вас винен. Так вже Є ОТГ. Хто вам заважає показати роботу. А реально подивитись скільки всього зроблено.
12 Березня 2018, 12:01
ТИ укропівець підпишись справжнім імям те що сушик наробив ще довго прийдеться розхльобувати футбол це зовсім не заслуга масловенця
14 Березня 2018, 16:33
А, що забулись як Сушика притягували за корупцію... Бабла йому мало, премії собі виписував за те, що нічого не робив...
Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024