У будинку школяра обрали кращого в районі читця поезії Кобзаря

23 Лютого 2018, 12:51
5317

Конкурс проводився серед учнів шкіл району у двох категоріях: середня (11-14 років) і старша (15-18 років).

У четвер, 22 лютого, в будинку школяра відбувся районний огляд юних читців поезії Тараса Шевченка.

Захід проводився з метою популяризації творчої спадщини великого Кобзаря, патріотичного та естетичного виховання учнівської молоді та виявлення і підтримки обдарованих дітей.

Вкотре було приємно спостерігати за юними талантами нашого краю, які вже у своєму віці мають активну життєву позицію. Відчувалося, що діти, готуючись до виступу, торкнулися серцем до віршів Тараса Шевченка і вкладали всю душу у читання його найвідоміших творів.

Поезія звучала душевно і проникливо. Журі оцінювало юних читців за такими критеріями: дикція, вміння самовиражатись в ролі, трактовка твору, розкриття образу персонажу та костюм або елемент костюма.

На обласному конкурсі 10 березня представлятиме Любомльщину Олександр Ющук (старша група), учень районної гімназії. Саме він виборов гран-прі.

Перше місце в старшій категорії розділили між собою Єлизавета Штангрет, учениця районної гімназії та Ольга Солодуха з смт Головне.

Серед конкурсантів середньої групи перше місце дісталося Тетяні Світюк із Гущі.

Друге місце у старшій групі посіли: Андрій Ковальський (ЗОШ №3), Інна Костюк (вихованка будинку школяра). Третє місце у цій же категорії розділили: Тетяна Булавчук, (с. Штунь), Дмитро Соломянюк (с. Згорани), Сергій Степанюк, (с. Полапи) та Віталій Шепелюк (с. Рівне).

Друге місце у середній групі вибороли: Артем Герасименко, (с. Вишнів), Анна Склянчук (ЗОШ №2), Анна Кузьмич (с. Ясне).

Третє місце розділили: Богдана Торба (ЗОШ №2), Юлія Зінчук (районна гімназія), Ольга Федчишина, (с. Куснища), Анна Богдан, (с. Сильне) та Юлія Васенько (с. Забужжя).

3

1

1

1

2

2

2

1

1

1

1

2

2

1

1

2

2

1

1

1

2

2

1

1

1

1

2

1

2

1

1

Члени журі.
Члени журі.

2

1

Вітаємо призерів та їхніх вчителів із зайнятими місцями.

Аліна СТАРУНСЬКА

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром