Учениці з Любомля стали призерами обласного конкурсу

19 Лютого 2018, 12:28
2109

У Волинському інституті післядипломної педагогічної освіти відбувся обласний етап Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості, присвяченого Шевченківським дням.

Про це йдеться на сайті навчального закладу.

«Проходив конкурс під гаслом «Об’єднайтеся ж, брати мої». У номінації «Історія України, державотворення» ІІ місце посіла Анна Склянчук, учениця 9-Б класу, (керівник Григорій Кривдік).

На конкурс Аня представила дослідження за матеріалами періодики «Родина Остапюків – фундатори краєзнавчого музею в Любомлі». Робота присвячена опису життя, наукової і краєзнавчої діяльності поколінню фундаторів музею в Любомлі – Дмитру та Олександру Остапюкам.

У номінації «Література» ІІІ місце присуджено Мирославі Маслянці, учениці 8-Б класу (керівник Ольга Сінькова). Школярка представила невеличку збірку власних віршів «Фрагменти вишитої мрії».

Робота містить п’ять поезій («Саме ти, саме я!», «Мрія», «Село моєї бабусі», «Я – українка!», «Кобзар»), об’єднаних спільною темою «Ніхто нам не збудує держави, коли ми її самі не збудуємо, і ніхто з нас не зробить нації, коли ми самі нацією не схочемо бути» (В’ячеслав Липинський).

Кожен вірш був проілюстрований світлинами з незвичайної книги: власні творчі роботи дівчина вишила на полотні.

Вітаємо Анну Склянчук та Мирославу Маслянку із зайнятими призовими місцями, бажаємо натхнення й нових звершень!» – йдеться у дописі.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024