Як любомльчани святкують День святого Валентина

14 Лютого 2018, 14:41
2469

Для когось День закоханих – це довгоочікуване свято, під час якого можна зайвий раз сказати про свої почуття, освідчитися, виразити любов по-особливому. Хтось відноситься до свята з антипатією, як до нав’язаного чужими традиціями. А для інших – звичайний день.

Хоча свято закоханих відзначають недавно, та на території нашої країни воно встигло стати популярним і завоювати своїх прихильників. Попит на небуденну атрибутику зростає, відповідно підприємці розширюють асортимент.

Продавці вже готові добре попрацювати, адже у «день сердечок» можна отримати хороші прибутки. Головне, щоб усе базувалося на романтиці. Адже закохані готові викласти чималі гроші за квіти, солодощі, валентинки та святкові сувеніри.

По кількості продажів валентинки займають одне з перших місць поруч з різдвяними листівками. Тому не дивно, що прагматичні люди вважають День Валентина грандіозним маркетинговим ходом.

Напередодні свята закоханих вирішили поцікавитися у пересічних любомльчан, як вони ставляться до нього, чи святкують, і як саме:

Валентина, 34 роки, юрист:

«У цей день ми в колі сім’ї обмінюємося валентинками і солодощами, готуємо святкову вечерю. Разом із донькою робимо «сердечка» для її друзів із садочка».

Людмила, 37 років, майстер манікюру:

«Тільки «за», щоб подібні свята існували, щоб люди зайвий раз могли подарувати позитивні емоції один одному. Я вітаю своїх рідних і друзів, вручаю символічні подарунки. При нагоді, збираємося разом, щоб випити шампанського».

Богдан, 20 років, студент:

«Для мене це свято. З радістю дарую невеличкі сувеніри близьким людям та вітаю знайомих».

Максим, 14 років, учень 10 класу:

«До дня всіх закоханих відношусь нейтрально. Не святкую».

Юлія, 32 роки, фармацевт:

«Якогось особливого святкування немає, просто вітаю друзів та рідних валентинками. Загалом, ні туди, ні сюди».

Ірина, 30 років, домогосподарка:

«Традиційно обмінюємося подарунками та печу торт у формі серця, прикрашаю свічками, святкуємо в сімейному колі».

Анна, 34 роки, держслужбовець:

«Цього року мій син-першокласник подарував власноруч зроблену валентинку, але без прив’язки до свята, просто так, аби потішити мене. Гарне серце прикрашене квітами, на звороті написав «Мамо, я тебе дуже люблю. Ти найкраща у світі». Хіба потрібна якась певна дата чи окремий день, щоб говорити такі слова?»

Звісно, зайвими знаки уваги від дорогої серцю людини не будуть, але якщо це станеться в будь-який інший день, то кожен теж зрадіє. Це скоріше щоденна нагода зробити приємність коханій половинці. Хоча отримувати солодощі, квіти та чути теплі слова у свою адресу просто так, без приводу, ще приємніше.

Найдорожчий і найважливіший подарунок, який ми можемо зробити і отримати – це любов. Кожен проявляє її по-різному, вкладає свій сенс у це слово. Кохання не можна купити у жодній крамниці. Воно або є, або його немає, але на ньому можна добре заробити.

Аліна СТАРУНСЬКА

Цікаво знати

Кожна країна святкує День святого Валентина по-різному, відповідно і попитом користуються різні подарунки. Так, у Франції закохані віддають перевагу білизні. Для італійців це солодке свято, тому і дарують переважно цукерки у формі сердечок. В Данії «анонімно» розсилають валентинки з білими квітами. В Англії кожна дівчина повинна обов’язково спекти солодке серце і подарувати коханому. У Голландії це суто «дамський» день. Будь-яка жінка у це свято може зробити чоловікові пропозицію руки і серця.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром