Річка Західний Буг заважає вирішити проблеми черг на «Ягодині»

13 Лютого 2018, 18:03
4556

Для Волині рішення щодо безвізу, яке ухвалила Україна і підтримав Євросоюз, – це дуже серйозний крок.

Про це заявив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик у програмі «Час громади» 5 каналу, – пише Конкурент.

«Волинь має пункт пропуску «Ягодин», через який 47% вантажів проходить на територію Європейського Союзу. Тому для нас безвіз дуже важливий. Але поряд з тим ми розуміємо, що, зробивши перший крок, є проблеми, зокрема в тому ж «Ягодині».

Адже Волинь межує з Польщею через річку, і щоб робити серйозну реорганізацію, потрібно будувати мости. Ми внесли такі пропозиції до Кабінету Міністрів, обговорюємо зараз із польською стороною. Дві сторони розуміють, що це треба робити», – зазначив він.

Крім того, зауважив голова ОДА, проблеми є і в Устилузі.

«Ініціатива Президента полягає в тому, що повинні бути спільні пункти пропуску або на українській, або на польській території. Ми таку ініціативу повністю підтримуємо і ставимо перед собою завдання зреалізувати. Треба говорити з нашими польськими партнерами, треба говорити з Міністерством закордонних справ, що покращення системи пунктів пропуску – це другий крок після ухвалення безвізу», – зазначив Гунчик.

До слова, у пунктах пропуску «Ягодин-Дорохуськ» уже кілька днів фіксується збільшення руху вантажних автомобілів. Прикордонники залучають додаткові групи.

Дивіться програму з 4.48 хв.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024