У районній бібліотеці зібрали майже 25 кілограмів використаних батарейок

12 Лютого 2018, 12:00
2444

498 тисяч літрів води та 24 тисячі 900 метрів квадратних землі вдалося зберегти від забруднення важкими металами та токсичними речовинами, що виділяються з використаних елементів живлення, завдяки ініціативі Любомльської книгозбірні розмістити у себе пункт прийому використаних батарейок.

Цей екологічний задум втілюється спільно з організацією «Батарейки, здавайтеся!», що бере на себе зберігання небезпечних відходів у спеціалізованих перевалочних пунктах, сортування, пошук спонсорів, заводу по переробці та ін., – йдеться на сайті бібліотеки.

1
Екологічний задум втілюється спільно з організацією «Батарейки, здавайтеся!»
Екологічний задум втілюється спільно з організацією «Батарейки, здавайтеся!»

«24,9 кілограмів зібрали та відправили в місто Дніпро на такий пункт. Окрему подяку хочемо висловити жителю Любомля та депутату Любомльської ОТГ, котрий оплатив (130 гривень) адресну доставку цих батарейок на склад.

Велика подяка небайдужим громадянам, котрі приносили відпрацьовані елементи живлення до пункту, а не викидали їх у смітник, звідки б вони потрапляли на сміттєзвалище, а згодом у вигляді небезпечних речовин, по ґрунтовим водам – до наших кранів та колодязів.

Відпрацьовані елементи живлення будуть перевезені на переробні заводи до Франції, Німеччини або Румунії.

Організація «Батарейки, здавайтеся!» збирає кошти для відправлення першої партії 40 тонн на один із заводів», – йдеться у дописі.

Хто хоче зберегти рідний край, долучайтеся. Бібліотека продовжує збір батарейок та інших невеликих елементів живлення (акумулятори від мобільних телефонів, годинників, та ін.).

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром