Колектив із Згоран виспівав ІІ місце у міжнародному фестивалі колядок

30 Січня 2018, 12:34
Вокальний колектив «Водограй» на польській сцені. 4531
Вокальний колектив «Водограй» на польській сцені.

Всього ж на конкурс «Влодава-2018», якому вже 17 років, прибуло 19 учасників: з України, Білорусії, Польщі.

Вокальний колектив «Водограй» Згоранського сільського будинку культури у складі Надії Лис, Лесі Жалніної, Валентини Дзядук, Валентини Данилюк, Світлани Віцинець, Алли Чоботан, Олени Ляшук, Людмили Лаврової та ведучої Ганни Пархомук брав участь у міжнародному фестивалі коляд і щедрівок над Бугом «Влодава-2018», який відбувся 27 січня у Польщі.

 «Водограй» побував тут уперше, хоча уже має досвід участі у змаганнях фольклорних колективів (Лопєннік Наджечни, 2017рік, І місце).

Напередодні згоранці отримали запрошення, пройшовши перший відбірковий тур заочного прослуховування.

Друге місце на фестивалі у Влодаві – це високе досягнення.
Друге місце на фестивалі у Влодаві – це високе досягнення.

Друге місце у номінації «Колективи з супроводом» на фестивалі у Влодаві – це високе досягнення. Класичні «Глорія» на польській мові та «Щедрик» на українській полюбилися і глядачам, і журі.

Згоранці вперше побували на цьому фестивалі.
Згоранці вперше побували на цьому фестивалі.

Вражає висока виконавська професійність учасників, зацікавленість у неповторному різдвяному дійстві, а також досконалий рівень організації заходу: затишний зал, чудове музичне оснащення, прекрасний ведучий студії Влодавського телебачення, гардеробна, ресторанне харчування, – все для комфорту учасників.

Своїми досягненнями колектив завдячує незмінному керівнику за ентузіазм і клопітку роботу Андрію Залевському, сільському голові Олександру Лукашуку – за участь в організації поїздки, секретарю сільської ради Лесі Жалніній – за виконання документальної роботи, Дмитру Малясу – за сприяння у налагодженні стосунків між колективами сусідніх держав, Олександру Купирі та Артему Грицюку – за надання транспортних послуг.

Олена ЛЯШУК,

директор Згоранського сільського будинку культури

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром