Із зали суду: допитали свідка у справі екс-голови РДА Пархомука

18 Січня 2018, 10:24
3944

Головного свідка, приватну підприємицю, Наталію Міненко, яка хотіла взяти в оренду 16 гектарів землі у Любомльському районі допитали у Луцькому міськрайонному суді. Вона підтвердила передачу двох тисяч доларів колишньому голові Любомльської РДА Миколі Пархомуку.

Жінка розповіла деталі, у вівторок, 17 січня, під час чергового розгляду судової справи – пише Кордон.

До слова, колишнього посадовця затримали ще у березні минулого року за підозрою в отриманні хабара (неправомірної вигоди) у розмірі 2 тисячі доларів США за виділення 16-ти гектарів землі в оренду терміном на 10 років.

Миколу пархомука затримали ще у березні минулого року за підозрою в отриманні хабара.
Миколу пархомука затримали ще у березні минулого року за підозрою в отриманні хабара.

Як повідомила Наталія Міненко, спершу екс-посадовець говорив про одну тисячу доларів, однак згодом «ціна» різко зросла. Зокрема, з її слів, Микола Пархомук вперше написав «вартість вирішення питання» на аркуші паперу під час приватної розмови у авто жінки. Вдруге, 28 березня 2017 року, про це він наголосив вже усно в розмові біля одного із торгових центрів у Луцьку.

Зокрема, як повідомила свідок, екс-посадовець обгрунтував 2 тисячі доларів США так: вартість 16 гектарів землі (вартість кожного – 100 доларів), і відповідно, ще 400 доларів – тим особам, котрі допомогли вирішити питання у скорочений термін.

Оскільки Наталію Міненко не задовільнило підвищення вартості плати до 2-х тисяч доларів, після розмови в Луцьку вирішила звернутися до правоохоронців. Ті ж, співпрацюючи з жінкою, позначили спеціальним приладом купюри жінки, котрі вона готувала до передачі Миколі Пархомуку. Також правоохоронці обладнали на одязі Наталії Міненко приховану камеру та засіб для аудіозапису, якими зафіксували факт передачі «помічених» грошей.

До слова, як повідомив прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Віталій Шкрум під час засідання, ще мають допитати близько 5-ти важливих свідків щодо цієї справи. Також на наступних розглядах суд буде слухати матеріали з відео- та аудіозаписів, зроблені Наталією Міненко.

З огляду на це суд постановив продовжити розглядати справу вже 8 лютого о 10:00.

На наступних розглядах суд буде слухати матеріали з відео- та аудіозаписів, зроблені Наталією Міненко.
На наступних розглядах суд буде слухати матеріали з відео- та аудіозаписів, зроблені Наталією Міненко.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром